Urmărește emisiunea live
Donald Trump mesaj pentru Kim Jong Un
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Preşedintele american Donald Trump i-a mulţumit joi liderului nord-coreean Kim Jong Un pentru încredere, declarându-se convins că împreună vor putea duce la bun sfârşit negocierile privind denuclearizarea Peninsulei Coreene.

'Kim Jong Un din Coreea de Nord îşi proclamă încrederea nestrămutată faţă de preşedintele Trump. Îţi mulţumesc, preşedinte Kim', a scris el pe Twitter. 'Vom reuşi împreună!', a adăugat preşedintele american, deşi discuţiile între Washington şi Phenian privitoare la arsenalul atomic nord-coreean sunt în impas.

Președintele coreean și-a reafirmat angajamentul

Potrivit agenţiei oficiale nord-coreene KCNA, Kim Jong Un şi-a reafirmat angajamentul în favoarea denuclearizării peninsulei, în cursul unei întâlniri cu Chung Eui-yong, consilier pentru securitate naţională al preşedintelui sud-coreean, Moon Jae-in. În pofida dificultăţilor, Kim a arătat în mod clar că 'încrederea sa în dl Trump rămâne neschimbată', a subliniat emisarul sud-coreean. Seulul încearcă să dea un nou suflu elanului diplomatic care a condus la summitul istoric Trump-Kim, desfăşurat la 12 iunie în Singapore. Cei doi lideri au ajuns atunci la un compromis foarte vag în favoarea unei 'denuclearizări totale a peninsulei coreene', modalităţile concrete şi calendarul urmând a fi stabilite la negocieri ulterioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel