Donald Trump încă încearcă să schimbe rezultatul alegerilor prezidențiale, la aproape doi ani după ce a pierdut în fața lui Biden
Președintele Adunării din Wisconsin, Robin Vos, a declarat marți că fostul președinte american, Donald Trump, îl presează în continuare să anuleze voturile electorale, din 2020, din Badger, chiar dacă nu există nicio modalitate legală de a face acest lucru și nici măcar nu există temei pentru a lua în considerare o astfel de acțiune.
Trump a profitat de o hotărâre recentă a Curții Supreme din Wisconsin, care interzice urnele de vot în viitoarele alegeri, susținând că decizia instanței potrivit căreia Comisia Electorală din Wisconsin și-a depășit autoritatea prin autorizarea utilizării cutiei ca măsură de atenuare a pandemiei înseamnă că câștigul președintelui Joe Biden în este invalid.
Trump a întrebat retoric: „Deci, ce face Președintele Robin Vos cu privire la Hotărârea Curții Supreme din Wisconsin care declară ilegale sute de mii de voturi prin urnă?”
În realitate, Trump manipulează opinia publică, întrucât hotărârea judecătorească nu a invalidat niciun vot exprimat prin urnă. În realitate, nici Vos, nici legislatura din Wisconsin nu au autoritatea de a invalida retroactiv voturile sau de a anula voturile electorale.
Dar asta nu l-a împiedicat pe Trump să argumenteze contrariul.
Într-un interviu, Vos a spus că a primit un telefon săptămâna trecută în care fostul președinte a cerut din nou să găsească cumva o modalitate de a inversa rezultatul alegerilor din 2020.
„Este foarte consecvent - își face cazul... și-ar dori să facem ceva diferit în Wisconsin, i-am explicat că nu este permis prin Constituție”, a spus domnul Vos, care a adăugat că fostul președinte „are o altă părere” .
Trump, tot mai multe șanse să fie inculpat penal (foști oficiali din justiția americană)
Există tot mai multe șanse ca Donald Trump să fie condamnat pentru violențele din 6 ianuarie 2021.
Dovezile tot mai concrete despre rolul central pe care l-a avut fost președinte american Donald Trump în violențele de la Capitoliul SUA din 6 ianuarie 2021 și mărturiile incendiare din primele trei audieri ale anchetei cresc șansele ca acestuia să i se aducă acuze penale, spun oficialii și foști procurori din cadrul Departamentului de Justiție american, potrivit The Guardian.
Mărturiile inițiale din proces au arătat din punct de vedere legal cum a funcționat în mare strategia multistrat a lui Trump, executată în tandem cu mai mulți avocați de top și alte personaje loiale lui, care a avut scopul de a răsturna rezultatul alegerilor din 2020, câștigate de președintele în funcție, Joe Biden.
Astfel, experții care au lucrat în justiția americană spun că noile mărturii de la audieri cresc temeinic șansele lui Donald Trump de a fi acuzat penal pentru că a fost implicat în încercarea de a împiedica instaurarea lui Biden la putere, făcând tot ce i-a stat în putință pentru a împiedica acest lucru.
Alte acuze penale care i se aduc au legătură cu un „fond de apărare a alegerilor” în valoare de 250 de milioane de dolari. Banii au fost donați de către susținătorii săi și ar fi ajuns în proprietățile și firmele sale de campanie. „Marea jecmăneală” este titlul informal care este folosit în timpul procesului pentru acest fond inexistent.
„Investigația comitetului însărcinat cu anchetarea evenimentelor din 6 ianuarie a generat până acum dovezi substanțiale și convingătoare că Trump a încălcat legea penală. Printre acestea se numără încercarea de a frauda alegerile și de a împiedica procedurile oficiale ale statului, dar nu se limitează la atât”, a transmis fostul inspector general al Departamentului de Justiție american, Michael Bromwich.
Fostul președinte al SUA, Donald Trump, ia poziţie în ancheta care tratează acuzaţiile de fraudă electorală la alegerile din 2020.
Ancheta privind revoltele din 2021 din Capitolul SUA a dezvăluit un clip care nu a mai fost difuzat niciodată în care Ivanka respinge afirmațiile. Trump spune că fiica lui nu s-a uitat la rezultatele alegerilor și nu a verificat cu atenţie. Democrații susțin că atacul mafiei asupra Congresului a fost punctul culminant al unei tentative de lovitură de stat de luni de zile din partea lui Trump. Imaginile grafice și mărturia raidului din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului din Washington DC au fost televizate joi de comitetul select al Camerei Reprezentanților SUA. Audierea prime-time a atras 20 de milioane de telespectatori pe rețelele TV. Emisiunea a inclus şi o mărturie a fostului procuror general al SUA, Bill Barr, care spune că a respins în mod repetat afirmațiile președintelui în funcție cum că frauda electorală l-a făcut să piardă alegerile, notează BBC.
Un alt fragment a fost difuzat din interviul comisiei cu Ivanka Trump din aprilie, când a fost întrebată despre reacția ei la evaluarea domnului Barr. „Mi-a afectat perspectiva”, a spus doamna Trump. „Îl respect pe procurorul general Barr, așa că am acceptat ceea ce spunea”. Trump a răspuns vineri pe site-ul său de socializare, Truth Social, etichetând ancheta drept "vânătoare de vrăjitoare". „Ivanka Trump nu a fost implicat în analizarea sau studierea rezultatelor alegerilor”, a adăugat el. „Ea a încercat doar să fie respectuoasă cu Bill Barr și cu poziția sa de procuror general.” De asemenea, președintele l-a criticat pe dl Barr ca fiind un „laș”, în timp ce a continuat să insiste că alegerile au fost „falcate”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News