Data publicării:

Donald Trump confirmă că va evita dezbaterile prezidențiale organizate de partidul său

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Donald Trump a confirmat că nu va lua parte la dezbaterile prezidențiale republicane cu rivalii săi din cursa pentru Casa Albă.

Fostul președinte a spus că un ultim sondaj îl arată cu numere „legendare” înaintea celorlalți aspiranți ai partidului pentru Casa Albă.

„Publicul știe cine sunt și ce președinție de succes am avut”, a scris Trump, în vârstă de 77 de ani, într-o postare pe rețelele de socializare, scrie BBC.

Prima dezbatere la alegerile prezidențiale republicane va avea loc pe 23 august.

A doua dezbatere poate urma a doua zi. În lunile următoare sunt așteptate încă cel puțin două dezbateri.

Votul în alegerile primare republicane începe în statul Iowa, pe 15 ianuarie 2024, dar este posibil să aibă loc mai multe dezbateri pentru a ajuta la dezbinarea terenului.

Sondajele recente au arătat în mod constant că Trump - care se confruntă cu o serie de acuzații penale - este în prezent liderul pentru nominalizarea republicană.

Într-o postare de duminică pe platforma sa Truth Social, Trump a scris: „Noul sondaj CBS, care abia a apărut, mă arată conducând clasamentul cu numere „legendare”.

El a adăugat că acei câțiva adversari pe care îi are - printre care guvernatorul Floridei, Ron DeSantis - au rămas cu mult în urmă.

„Publicul știe cine sunt și ce președinție de succes am avut, cu independență energetică, granițe puternice și armată, cele mai mari reduceri de taxe și reglementări, fără inflație, cea mai puternică economie din istorie și multe altele. DECI NU VOI FACE DEZBATERI!”, a mai transmis acesta.

În ultimele luni, Trump a sugerat în mod repetat că nu se va alătura dezbaterilor republicane.

El a citat sondaje care l-au arătat în vârful preferințelor cu „numere aparent insurmontabile” și s-a plâns că moderatorii și locurile propuse de partid ar putea fi „ostile” față de el.

Alți aspiranți la prezidențiale republicane nu au comentat până acum cele mai recente evoluții.

Donald Trump, cel de-al 45-lea președinte al Americii în 2017-21, a fost inculpat penal de patru ori și va avea o serie de procese în 2024, când candida din nou la Casa Albă.

El descrie acuzațiile împotriva lui drept o „vânătoare de vrăjitoare” politică.

Acuzațiile ar putea – teoretic – să ducă la pedepse de închisoare substanțiale dacă Trump este condamnat.

Dar logistica, securitatea și politica încarcerării unui fost președinte înseamnă că o pedeapsă convențională cu închisoarea ar putea fi puțin probabilă, susțin mulți experți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel