Donald Trump cere boicotarea Apple, după ce a refuzat colaborarea cu FBI
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Donald Trump cere boicotarea gigantului Apple până când grupul va debloca iPhone-ul unui autor al atentatului comis la San Bernardino în decembrie, relatează AFP și Reuters. 

"Apple ar trebui să ofere securitatea acestui telefon", a spus Donald Trump. El a adăugat: "Cred că ceea ce ar trebui să faceți este să boicotați Apple până când va da acest număr de securitate... În plus, telefonul nici măcar nu aparține acelui tânăr ticălos care i-a ucis pe toți acei oameni. Telefonul aparține autorităților". 

Apple refuză colaborarea cu FBI și Departamentul de Justiție al SUA, care cer în zadar producătorului să ofere soluția tehnică pentru ca anchetatorii să aibă acces la datele criptate de pe iPhone-ul utilizat de Sayed Farook, unul dintre cei doi autori decedați ai atentatului ce a făcut 14 morți, transmite Agerpres.

Principalul favorit republican pentru alegerile prezidențiale din SUA în acest an este un critic frecvent al Apple și a cerut companiei să facă mai multe produse în Statele Unite, amintește Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel