Donald Trump a înființat un birou al fostului președinte pentru a continua agenda administrației sale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Donald Trump a înființat un birou al fostului președinte pentru a continua agenda administrației sale
Donald Trump a înființat un birou al fostului președinte pentru a continua agenda administrației sale
Fostul președinte Donald Trump a deschis un birou pentru a „promova interesele Statelor Unite și a continua agenda” administrației sale, potrivit unui comunicat publicat luni seara.

Fostul manager de campanie al fostului președinte, Brad Parscale, a creat un nou sistem de distribuție a e-mailurilor prin intermediul uneia dintre companiile sale private pentru declarațiile lui Trump, deoarece infrastructura de e-mail a campaniei din 2020 a fost suspendată de către furnizorul pe care îl folosea, Campaign Monitor. O serie de platforme tehnologice au cenzurat conturile sau subgrupurile Trump, inclusiv cele de pe Twitter, Facebook, Shopify, Twitch și Instagram, după evenimentele din 6 ianuarie de la Capitoliul din Statele Unite ale Americii.

Declarația de la Biroul lui Donald J. Trump a fost emisă cu mai puțin de o oră înainte ca democrații din Cameră să transmită Senatului un articol de punere sub acuzare împotriva fostului președinte. Aceștia au pus în mișcare al doilea proces de destituire a lui Trump. El este acuzat că a incitat protestatarii care au pătruns în Capitoliu când Congresul urma să certifice rezultatele alegerilor din noiembrie.

Noul sistem vrea să evite cenzura Big Tech

Una dintre companiile lui Parscale, Nucleus, a construit un sistem de distribuție prin e-mail menit să ocolească furnizorii externi. Asistenții vor să împiedice companiile media să reducă la tăcere sau să „anuleze” acțiunile lui Trump din viitor.

Antetul pe declarație indica faptul că biroul va funcționa din Palm Beach, unde s-a mutat Trump după ce a părăsit Casa Albă săptămâna trecută. Potrivit declarației, „biroul va fi responsabil de gestionarea corespondenței președintelui Trump, a declarațiilor publice, a aparițiilor și a activităților oficiale pentru a promova interesele Statelor Unite și pentru a continua pe agenda administrației Trump prin advocacy, organizare și public activism”.

Una dintre persoanele familiare cu această problemă a spus că printre primele acte de advocacy ar fi să susțină candidatura fostului secretar de presă al lui Trump, Sarah Huckabee Sanders, pentru funcția de guvernator în Arkansas, informează Bloomberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel