Data actualizării:
Data publicării:

Update: Fostul preşedinte a fost eliberat/ Donald Trump a fost arestat. Va fi audiat în dosarul arhivelor

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Donald Trump a fost arestat / Foto: Facebook Donald Trump
Donald Trump a fost arestat / Foto: Facebook Donald Trump
Donald Trump este audiat la tribunalul din Miami.

UPDATE 2:

Donald Trump ar fi părăsit tribunalul federal din Miami și s-ar îndrepta spre reședința sa, transmite Antena 3.

UPDATE 1:

Donald Trump, urmărit penal pentru neglijenţa cu care a gestionat secrete de stat după ce a părăsit Casa Albă, a pledat marţi nevinovat de acuzaţiile împotriva lui, în cursul apariţiei sale istorice la tribunalul federal din Miami, transmite Agerpres, citând AFP.

"Fără îndoială, pledăm nevinovat", a declarat avocatul său Todd Blanche în cursul audierii, a constatat un jurnalist al agenţiei France Presse.

Aceasta pregăteşte calea unui proces potenţial foarte dăunător pentru campania sa pentru prezidenţialele americane din 2024. Un judecător federal l-a notificat miercuri cu privire la cele 37 de capete de acuzare reţinute împotriva lui.

Știrea inițială:

Fostul președinte Donald Trump a fost arestat la tribunalul federal din Miami și va fi trimis în judecată pentru acuzații legate de manipularea greșită a documentelor clasificate, scrie CNN.

Audierea de marți va funcționa atât ca o „înfățișare inițială”, cât și ca o așa-numită acuzare, Trump având posibilitatea de a-și face pledoaria în acest caz.

Donald Trump și consilierul apropiat Walt Nauta sunt acum amândoi la tribunalul american Wilkie D Ferguson Jr din Miami, înainte de a fi puși sub acuzare pentru acuzații federale legate de documentele guvernamentale clasificate găsite la proprietatea lui Trump (Mar-a-Lago).

Donald Trump riscă 20 de ani de închisoare

Fostul președinte american, Donald Trump riscă 20 de ani de închisoare, după ce procurorii l-au acuzat că a dezvăluit planuri militare ultrasecrete și că a păstrat documente clasificate în camera de duș din casa sa din Florida.

Se așteaptă ca avocații Todd Blanche și Chris Kise să-l reprezinte pe Trump în instanță, a declarat pentru CNN o sursă familiarizată cu problema. Cu toate acestea, rolul pe care îl va juca Kise în viitor este neclar, asta pentru că el a fost exclus în timpul litigiului de anul trecut privind percheziile de la Mar-a-Lago. Un alt avocat licențiat din Florida, Lindsey Halligan – care a lucrat și la procesul lui Trump de anul trecut privind percheziițe, rămâne în echipa lui Trump și ar putea fi prezentă marți.

În ședință, magistratul va discuta despre pachetul de cauțiuni care va permite inculpaților să rămână în afara detenției în așteptarea judecății. Ar putea exista cerințe ca aceștia să informeze biroul de probațiune al instanței înainte de a călători în anumite locații. Procurorii ar putea cere, de asemenea, să fie impuse restricții asupra lui Trump și Nauta, împiedicându-le să comunice cu martorii.

Trump se simte sfidător, spune avocata sa

În fața tribunalului din Miami unde Donald Trump este trimis în judecată, unul dintre avocații săi a criticat sistemul de justiție și a ridiculizat ceea ce ea a numit un "sistem de justiție pe două niveluri".  Avocata Alina Habba a numit rechizitoriul împotriva fostului președinte o "transformare în armă a sistemului de justiţie, fără nicio scuză".

"Astăzi nu este vorba despre Donald J. Trump, care este sfidător", a declarat marți avocata lui Trump, Alina Habba, într-o conferință de presă în fața instanței.

"Nu este vorba despre Partidul Republican. Nu este vorba despre alegerile din 2024. Este vorba despre distrugerea principiilor americane de lungă durată care au diferențiat această țară atât de mult timp", a mai spus ea.

Habba a comparat acuzarea lui Trump cu "tipul de lucru pe care îl vezi în dictaturi".

"Ceea ce i se face președintelui Trump ar trebui să-i sperie pe toți cetățenii acestei țări. Aceasta nu este America noastră", a mai spus ea.

Întrebat cum se simte Trump, Habba a spus că Trump "este sfidător". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel