Domnul Faţă Veselă a primit titlul de cel mai urât câine din lume şi un cec de 1500 de dolari
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
captură YouTube, The Project
captură YouTube, The Project
Cei mai urâţi câini din lume s-au întrecut într-o competiţie mondială în Statele Unite. Premiul cel mare a mers la un patruped fără rasă, pe nume Mister Happy Face, care îşi merită pe deplin titlul.

Cu o coafură punk şi cu limba scoasă permanent, „Happy Face” a fost desemnat cel mai urât câine din lume în cadrul unei competiţii desfăşurate în Petaluma, California, potrivit Agerpres. Stăpâna sa e foarte mândră de el şi spune că e cel mai bun sar şi cel mai "urâţel" prieten al ei. "Mister Happy Face, sau Domnul Față Fericită, seamănă mai degrabă cu un extraterestru decât cu un câine", spune stăpâna sa. A fost adoptat și nu se știe exact vârsta lui, dar din estimările specialiștilor, ar avea aproximativ 17 ani.

A primit a doua şansă la viaţă

Campionul a fost adoptat anul trecut, în timpul pandemiei de coronavirus, de muziciana Jeneda Benally, în vârstă de 41 de ani, din Arizona. Ea a declarat că la canisă i s-a povestit despre un câine în vârstă cu probleme de sănătate. „Personalul de la canisă a încercat să mă pregătească pentru ceea ce urma să văd. Am vazut o creatură care era într-adevăr în vârstă, avea nevoie de o a doua şansă şi merita să fie iubită”, a spus proprietara, potrivit New York Times.

Medicii veterinari au avertizat-o pe Jeneda Benally, "mama" adoptivă a celui mai urât căţel din lume că, din cauza problemelor de sănătate, animăluţul ar mai putea trăi doar câteva săptămâni. Însă, „dragostea, bunătatea şi sărutările mamei l-au ajutat” să depăşească aceste probleme, a adăugat Benally. „El îşi petrece timpul dormind, sforăie, geme în somn şi scoate sunete ciudate când este fericit”, a mai spus ea. „Acest eveniment de renume mondial celebrează imperfecţiunile care fac toţi câinii speciali şi unici”, au afirmat organizatorii competiţiei. Mister Happy Face a primit odată cu titulatura de cel mai urât câine din lume și un cec în valoare de 1500 de dolari.

Pandemia a anulat ultimele ediţii

Timp e doi ani, competiţia nu s-a mai ţinut din cauza pandemiei de Covid. În 2019, metisul Scamp the Tramp, cu blana rară şi ciufulită şi ochi bulbucaţi, a primit titlul de cel mai urât câine din lume în urma aceluiaşi concurs de „frumuseţe” care a avut loc în California. 19 câini au concurat atunci iar premiul a constat, la fel, în suma de 1.500 de dolari şi o excursie la New York pentru patruped şi proprietarul său. De asemenea, proprietarul câinelui câştigător primeşte la fiecare ediţie suma de 1.500 de dolari pe care poate să o doneze unor adăposturi pentru animale abandonate.

Cel mai urât câine din lume, ediţia 2019

Foto: Cel mai urât câine din lume desemnat în 2019.

De altfel, Scamp the Tramp a fost şi el salvat de pe stradă, în 2014, de Yvonne Morones. În urmă cu trei ani, podiumul a fost completat de Wild Thang, un pekinez cu limba lungă, deţinut de Ann Lewis din Los Angeles, şi de Tostito, un chihuahua cu urechi inegale şi limba căzută deţinut de Molly Horgan din Falmouth, Maine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel