Dominic Fritz e nemulțumit de banii pe care i-a primit prin PNRR
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Dominic Fritz
Sursă foto: Facebook Dominic Fritz
Primarul Dominic Fritz s-a declarat nemulțumit de banii primiți de Timișoara prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a declarat la emisiunea Talk News de la Prima News, că orașul pe care îl conduce a primit suma minimă pentru o reședință de județ prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Noi am primit suma minimă pentru un municipiu reşedinţă de judeţ, 43 de milioane de lei, până în 2028, deci pe o perioadă de timp foarte lung, pentru un nou pasaj în Timişoara. Încă nu am semnat contractul, deci nici nu au intrat banii.

Pentru Timişoara, caeastă cifră de 43 de milioane pentru o perioadă de şase ani, comparat cu ce investim anual inclusiv din fonduri europene, nu este o sumă foarte mare deci nu depindem de Anghel Saligny. Binenţeles că este un ajutor binevenit dar nu depindem de el”, a spus Dominic Fritz.

Dominic Fritz e de părere că anumite unități admiistrativ teritoriale sunt pedepsite de guvernare pentru modul în care cetățenii au votat, iar Timișoara contribuie la bugetul de stat cu mai mult decât primește.

„Noi avem forţe proprii, şi din propriul buget şi din fonduri europene, să nu depindem de Guvern, dar e important să înţelegem că Timişoara contribuie net la buget mult mai mult decât primeşte înapoi, şi această tradiţie de a pedepsi sau stimula comune şi oraşe în România în funcţie de cum au votat cetăţenii la alegerile locale este o tradiţie dăunătoare pentru democraţia din România şi cred că este important, şi asta a fost şi critica USR-ului la acest program Anghel Saligny, să existe criterii clare şi să nu depindă de pixul unui ministru au al unui prim-ministru”, a mai precizat primarul Timișoarei.

După această perioadă, „în care fiecare a primit o sume prealocată” ,primarul Fritz a spus că urmează o „a doua rundă în care au fost alocaţi ceilalţi bani” și unde „a contat mai mult culoarea politică a primarului”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel