Data publicării:

Dolj: Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a achiziţionat trei câini pentru misiuni de ordine publică

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Stiri
WhatsApp

Gruparea de Jandarmi Mobilă "Fraţii Buzeşti" Craiova a achiziţionat trei câini, de 7 şi 8 luni, pe care îi va pregăti pentru ca în momentul în care vor fi adulţi să participe la misiuni de ordine publică, la manifestări sportive, de protest sau cultural-artistice.

Potrivit unui comunicat al Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, cei trei câini de serviciu (doi masculi din rasa ciobănesc german şi o femelă din rasa rottweiler) vor fi în custodia a trei jandarmi specialişti pe tot parcursul activităţii lor.

"Până să îi folosim în misiunile de asigurare a ordinii şi liniştii publice, în patrulele de intervenţie, CEM, CER şi CEVA vor urma un curs de predresaj timp de un an şi jumătate cu specialiştii din cadrul unităţii, după care, pentru o perioadă de 16 săptămâni, urmează un curs de specialitate, alături de stăpânii lor la Centrul Chinologic Sibiu. Avem încredere că patrupezii îşi vor da toată silinţa să obţină numai calificative de 9 şi 10 la evaluările pe care le vor susţine şi când se vor întoarce la sediul unităţii vor avea deja acumulate destule experienţe, care să îi ajute în noul lor serviciu", precizează reprezentanţii Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Până vor deveni adulţi, cei trei câini vor fi pregătiţi să participe la misiuni de ordine publică, la manifestări sportive, de protest sau cultural-artistice, jandarmul fiind responsabil cu acomodarea câinelui în misiunile la care acesta va participa şi totodată are grijă de sănătatea, hrănirea şi continuarea antrenamentului specific. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel