Doliu în România. Un reputat istoric literar și scriitor a încetat din viață
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Doliu în România. Un reputat istoric literar și scriitor a încetat din viață / Foto: Pixabay
Doliu în România. Un reputat istoric literar și scriitor a încetat din viață / Foto: Pixabay
Un reputat istoric literar și scriitor român a încetat din viață.

Nicolae Pârvulescu, profesor, istoric literar și scriitor, a încetat din viață la vârsta de 79 de ani. Tristul anunț a fost făcut de Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova.

 “Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova deplânge trecerea în nefiinţă a colegului nostru Nicolae Pârvulescu, distins profesor, istoric literar şi scriitor de talent. Sincere condoleanţe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească!” Născut pe 10 iulie 1942 în comuna Sălcuța – Dolj, Nicolae Pârvulescu a fost absolvent al Facultății de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti (1960-1965), unde i-a avut profesori pe Tudor Vianu şi George Călinescu. A fost inspector şcolar de limba şi literatura română în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, iar din 2007 a devenit membru al Uniunii Scriitorilor din România.  

Nicolae Pârvulescu a debutat editorial cu romanul  “Aniversare” (1982), urmat de “Fotoliul vacant”, primul volum a apărut în 1986, iar al doilea în 1990. În 1995 a publicat un volum de Exerciţii gramaticale pentru examenele de admitere, iar în 2017 “Academie Agramată”, se arată în mesajul acestora, scrie Cuvântul Libertății.

A murit și scriitorul Pavel Coruț. Avea 72 de ani

Pavel Coruț a murit pe 28 octombrie 2021. Anunțul a fost făcut de jurnalistul Chelaru Iulian Catalin și de Cătălin-Ioan Berenghi, fost luptător în Legiunea Străină.

Pavel Coruț (n. 17 iunie 1949, comuna Glăvăneștii Vechi, județul Iași) a fost ofițer de informații și contrainformații român, colonel al serviciului de contrainformații militare a Armatei Române, până în februarie 1990, când a fost trecut în rezervă de către Nicolae Militaru, ministrul Apărării Naționale a României de atunci.

Pavel Coruț a debutat în viața civilă ca jurnalist (în 1990), semnând la început sub pseudonimul de Paul Cernescu (nume atribuit ulterior unui personaj fictiv din seria Octogonul) și apoi ca scriitor (în 1992), publicând de atunci peste 170 de cărți, romane de ficțiune, de non-ficțiune, de dragoste, motivaționale și de poezii.

Subiectele atinse de autor în aceste cărţi sunt diverse. Ficţiunea speculativă, istoria, metodele de autoeducare, psihologia aplicată, versurile, cultul strămoşilor, misterele lumii în care trăim, serviciile secrete sunt doar câteva din cuvintele cheie în jurul cărora gravitează întreaga operă a scriitorului. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel