Doliu în muzica populară românească! Un mare dirijor s-a stins din viață. "Vom cânta mereu cu gândul la tine, bădie Andrei!"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Andrei Ionaş, dirijorul orchestrei Ansamblului Folcloric "Ţara Vrancei", s-a stins din viaţă în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Născut în Republica Moldova, Andrei Ionaș s-a alăturat Ansamblului Folcloric "Ţara Vrancei" în urmă cu 25 de ani. Colegii săi au transmis un mesaj emoționant.

„Când iubirea pentru artă îți curge prin vene, alegi un loc bun pentru a-ți înfige rădăcinile și de a crește profesional. Așa a ales în 1996 Andrei Ionaș  sa-și părăsească satul natal de dincolo de Prut și sa se stabilească în Focșani, fiind un talentat instrumentist al Ansamblului Folcloric Țara Vrancei.

De curând a devenit dirijorul orchestrei Ansamblului, dând dovadă de profesionalism și ambiție, păstrând vie dragostea pentru folclor. Aveam planuri mari, dar în această noapte, o veste tragică ne-a dat viața peste cap. Bunul nostru coleg ANDREI IONAȘ  a încetat din viață, lăsându-ne să cântăm singur. O vom face, cu greu, dar mereu cu gândul la tine, Bădie Andrei! Dumnezeu sa te Ierte și sa Îți așeze sufletul în lumea celor drepți!”, au scris membrii Ansamblului Folcloric "Ţara Vrancei"  pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel