Urmărește emisiunea live
DOLIU în lumea muzicii. S-a stins din viață solistul unei trupe extrem de cunoscută. "A murit în pace, cu soția lângă el"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
DOLIU în lumea muzicii. A murit solistul unei trupe extrem de cunoscută / Foto: Pixabay
DOLIU în lumea muzicii. A murit solistul unei trupe extrem de cunoscută / Foto: Pixabay
Este doliu în lumea muzicii. A murit solistul unei trupe extrem de cunoscută.

Este doliu în lumea muzicii. John Lawton, fostul solist al trupei Uriah Heep, a decedat marți, 29 iunie, la vârstă de 74 de ani. Tristul anunț a fost făcut de membrii formației pe pagina oficială de Facebook astăzi, 6 iulie. Aceștia au precizat că nu era cunoscut faptul că artistul ar suferi de vreo boală, iar moartea sa este de neînțeles. Cântărețul ar fi murit lângă soția sa.

"Cu profund regret, împărtășim știrea devastatoare și tragică despre trecerea bruscă și total neașteptată spre neființă a lui John Lawton la 29 iunie 2021. Contrar celor raportate, nu a existat nicio boală, ceea ce face ca moartea sa să fie de neînțeles. A murit în pace, cu soția sa lângă el.

Ne va fi foarte dor de John. O slujbă de înmormântare privată pentru a sărbători viața lui John va avea loc după dorințele sale, la care vor participa doar familia și prietenii apropiați. Am aprecia ca intimitatea familiei să fie respectată în acest moment dificil.", este mesajul postat de trupă pe pagina oficială de Facebook.

 

Cine a fost John Lawton

Lawton și-a început cariera muzicală în North Shields, Marea Britanie, la începutul anilor '60, cu The Deans, un grup de copii care au decis că acesta ar trebui să fie cântăreț. Apoi s-a mutat în West One și mai târziu în Stonewall, alături de John Miles, Vic Malcolm (mai târziu Geordie) și Paul Thompson (mai târziu Roxy Music).

După ce Stonewall și-a terminat stagiul la Top Ten Club din Hamburg în 1969, Lawton a decis să rămână în Germania, după ce i s-a oferit postul de cântăreț al legendarei trupe germane de cult rock Lucifer's Friend (1969–1976 și 1979–1995) cu care a înregistrat șapte albume de studio. 

În 1976, Lawton s-a alăturat trupei Uriah Heep ca frontman, înregistrând albumele Firefly, Victima nevinovată, Fallen Angel și Live in Europe '79, făcând turnee în Europa și SUA. De-a lungul carierei sale de lungă durată, Lawton a lucrat cu nume mari ale rock-ului, dar și cu unii dintre cei mai buni producători de discuri, printre care Tony Clarke, Jimmy Miller și Harold Faltermeyer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel