Doliu în lumea fotbalului. A murit un fost campion al României
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Doliu în lumea fotbalului. A murit un fost campion al României / Foto: Pixabay
Doliu în lumea fotbalului. A murit un fost campion al României / Foto: Pixabay
Este doliu în lumea fotbalului.

Federația Română de Fotbal a anunțat că Dorel Zamfir, fost campion al României, a încetat din viaţă. Fostul jucător avea 62 de ani.

"Federația Română de Fotbal regretă dispariția, la 62 de ani, a lui Dorel Zamfir, fost campion al României.

Originar din Vișeu de Sus, Dorel Zamfir a evoluat la FC Constanța, Dinamo, cu care a câștigat titlul în România, Steaua, FC Argeș, Gloria Bistrița și Flacăra Moreni. Dorel Zamfir a evoluat pentru naționala U20 a României, care a câștigat bronzul la Mondialul de juniori din 1981.

Federația Română de Fotbal transmite condoleanțe familiei și celor apropiați. Dumnezeu să-l odihnească!", transmite Federația Română de Fotbal întrun comunicat de presă.

Cine a fost Dorel Zamfir

Dorel Zamfir s-a născut la 30 septembrie 1961 în Vișeu de Sus, județul Maramureș, dar când avea două luni, părinții s-au stabilit în orașul tatălui său, Constanța, scrie Wikipedia. A început să joace fotbal la vârsta de 7 ani, la centrul de tineret al lui FC Constanța, debutând la echipa de seniori când a jucat un meci complet la vârsta de 15 ani, cinci luni și 16 zile pe 16 martie 1977 sub antrenorul Gheorghe Ola, un meci de acasă care s-a încheiat cu o înfrângere cu 1–0 împotriva Steaua București.

La începutul anului 1980, a plecat să joace la Dinamo București, echipă cu care a câștigat Divizia A 1981–82, disputând 9 meciuri în campanie și Cupa României, jucând și singurul său meci într-o competiție europeană, un 3 – 0 victorie împotriva Levski Sofia în Cupa UEFA 1981–82. 

În 1982 a jucat la rivala lui Dinamo, Steaua București, după care a plecat să joace șase sezoane la Argeș Pitești. În următorii ani de carieră, Zamfir a mers să joace pentru Gloria Bistrița, având și câteva experiențe jucând în străinătate în Turcia și Israel, încheindu-și cariera de jucător-antrenor la Flacăra Moreni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel