Doliu în lumea filmului. Actorul a jucat și în "Air Force One"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Dean Stockwell
Dean Stockwell
Actorul american Dean Stockwell, cunoscut pentru rolurile din filmul "Dune" și serialul "Capcana timpului", a murit la vârsta de 85 de ani.

Artistul, pe numele lui complet Robert Dean Stockwell, a murit duminică, în somn, potrivit variety.com.

Cu o carieră de aproape 70 de ani, Dean Stockwell a avut roluri principale în serialul "Capcana timpului - Quantum Leap" și în filmele "Dune", "Air Force One" și "Blue Velvet".

Dean Stockwell s-a născut în martie 1936 și și-a început cariera din timpul copilăriei, iar prima sa apariție într-un film a fost în 1945. 

Cel mai faimos rol al lui Stockwell a fost cel al amiralului "Al" Calavicci în serialul SF "Quantum Leap" (Capcana timpului), care a rulat timp de cinci sezoane, între 1989 și 1993. 

Pentru acest rol, Dean Stockwell a primit numeroase nominalizări la premiile Emmy și Globurile de Aur, el câștigând și un premiu la Globurile de Aur din 1990 pentru rol secundar într-un serial TV.

Cariera lui de actor a fost cu pauze, el abandonând-o în anii 1960 și revenind în 1980. Întrucât nu era mulțumit de repornirea carierei de actor, și-a luat licența de agent imobiliar și s-a mutat de la Hollywood, însă a fost convins să revină de către actorul Harry Dean Stanton. Ulterior, a apărut în filme regizate de Wim Wenders, Robert Altman și David Lynch, dar și în seriale.

Actorul a mai fost nominalizat la Oscar în 1988 pentru rolul din filmul "Married to the Mob" și a fost desemnat cel mai bun actor la Festivalul de film de la Cannes în 1959 și 1962.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel