Doliu în lumea filmului: Roger Dumas, actor de comdie, a murit
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Actorul de comedie francez Roger Dumas, cunoscut pentru rolurile din filme precum "L'homme de Rio" sau "Pouic-Pouic", a murit sâmbătă, la Paris, în vârstă de de 84 de ani, a indicat agentul său, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Roger Dumas "şi-a început cariera alături de Jean Gabin în 'Rue des prairies' şi a încheiat-o cu marele succes al 'L'étudiante et Monsieur Henri' în teatru. A filmat cu multe persoane şi a scris cântece pentru Chantal Goya şi Sylvie Vartan. A fost o persoană extrem de gentilă şi de simpatică", a declarat pentru AFP agenta sa, Danielle Gain.

În afară de cântecele scrise pentru Sylvie Vartan ("Comme un garçon") şi Chantal Goya, Roger Dumas a compus şi pentru Johnny Hallyday ("Deux amis pour un amour") sau Yves Montand ("Madrid").

Născut la 9 mai 1932 la Annonay (sud), acest actor cu nume mai puţin cunoscut, dar cu aspect familiar şi cu privire blândă, a debutat în teatru şi cinematografie în anii '50 În 1959, el a jucat alături de Jean Gabin în "Rue des prairies", apoi în "Pouic-Pouic" (1963), alături de Louis de Funes şi împreună cu Jean-Paul Belmondo în "L'Homme de Rio".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel