Doliu în lumea filmului. Actorul canadian Donald Sutherland a murit
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: captură video YouTube @CBS News
FOTO: captură video YouTube @CBS News
Donald Sutherland, actorul cunoscut pentru rolurile din M*A*S*H și Jocurile foamei a murit, joi, la 88 de ani.

Actorul canadian Donald Sutherland a murit, joi, la Miami, la vârsta de 88, informează agențiile internaționale de presă. Actorul era cunoscut pentru rolurile din M*A*S*H sau ”The Hunger Games”, iar anunțul decesului a fost confirmat de reprezentantul său pe lângă publicația  specializată The Hollywood Reporter, care a menționat că decesul actorului a survenit după o boală îndelungată.

Fiul său, Keifer Sutherland, a publicat pe platforma X (fosta Twitter), un mesaj emoționant cu privire la celebrul său tată.

”Cu durere în suflet, vă anunț că tatăl meu, Donald Sutherland, s-a stins din viață. Personal, cred că a fost unul dintre cei mai importanți actori din istoria filmului. Niciodată nu a fost intimidat de un rol, bun, rău sau urât. A iubit ceea ce a făcut și a făcut ceea ce a iubit, și nu se poate cere mai mult de atât. O viață bine trăită”, a scris Kiefer Sutherland pe contul său de pe platforma X.

Pe contul lui Kiefer au cus o multitudine de mesaje de condoleanțe și de apreciere la adresa actorului și omului Donald Sutherland.

Donald Sutherland, Oscar ”onorific” în 2017

Cariera sa include roluri în pelicule precum ”The Dirty Dozen”, ”Klute” și ”Pride & Prejudice”. Deși a fost premiat în anul 2017 de către Academia din Hollywood cu un Oscar onorific, Donald Sutherland nu a fost niciodată nominalizat pentru vreuna dintre prestațiile sale.

Revista Variety l-a descris drept "unul dintre actorii de cinema și televiziune cei mai polivalenți" de-a lungul carierei sale cinematografice de peste 60 de ani, scrie Agerpres.

Citește și: Doliu în lumea filmului. Actorul britanic Adrian Schiller a murit ”subit”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel