Doliu în lumea cărții. Celebra Elizabeth Wurtzel s-a stins din viață la 52 de ani
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Twitter Elizabeth Wurtzel
Foto: Twitter Elizabeth Wurtzel
Scriitoarea americană a murit în urma unei lupte de 5 ani de zile cu cancerul.

Scriitoarea americană Elizabeth Wurtzel, autoarea cărții „Prozac Nation", a murit la 52 de ani, a transmis New York Times, conform Agerpres.

Autoarea a anunțat public în 2015 că suferă de cancer la sân și a scris despre evoluția bolii și despre tratamentele pe care le-a urmat, pe Twitter.

Elizabeth Wurtzel a absolvit universitățile americane Harvard și Yale, fiind jurnalistă, critică și autoare de carte. Femeia a devenit celebră în 1994, după ce a publicat cartea „Prozac Nation", o autobiografie detaliată despre depresia din copilărie, adolescență și din timpul vieții adulte.

Un nou gen literar

 

Cartea sa a contribuit la nașterea unui gen literar încă nedezvoltat și a alimentat dezbaterea despre boli mintale, un subiect foarte puțin discutat la acea vreme.

„Prozac Nation" a fost ecranizat în2001, de Erik Skjoldbjaerg, având-o în rolul principal pe actrița americană Christina Ricci.

Cartea vorbește şi despre Prozac, un popular antidepresiv comercializat în Statele Unite în 1988 şi prescris de atunci la zeci de milioane de pacienți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel