Data publicării:

Doliu în lumea artei franceze. Actorul şi cântăreţul Guy Marchand a murit

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Cultura
WhatsApp
FOTO: captura video @Twitter
FOTO: captura video @Twitter
Actorul și cântărețul francez Guy Marchand, detectivul Nestor Burma, a murit la 86 de ani.

Actorul și cântărețul francez Guy Marchand, cunoscut pentru celebrul rol al detectivului Nestor Burma în serialul TV ”Garde à Vue” - Temnița, a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 86 de ani, au anunțat copiii săi, relatează AFP, scrie Agerpres.

Guy Marchand a interpretat acest personaj de detectiv parizian creat de romancierul Léo Malet în serialul de televiziune ”Garde à Vue”, care a rulat din 1991 până în 2003.

”A murit liniştit vineri (...) la spitalul Cavaillon” (sud-estul Franţei), au anunțat copiii săi Jules și Ludivine într-un comunicat.

”Născut la Belleville”

Actorul avea totul pentru a reuși în acest rol de detectiv particular în contact cu oamenii modești din Paris: originar din capitala franceză, el a crescut în popularul cartier Belleville.

”Născut la Belleville” este și titlul celui mai recent album al său, din 2020.

Vocea lui profundă l-a condus mai întâi către cântec, pe care l-a iubit foarte mult. El a cântat la clarinet în cluburile din Saint-Germain-des-Prés în perioada de glorie postbelică. Marele său succes a fost ”La Passionata” în 1965. În cinematograf a reușit în cele din urmă, jucând roluri secundare sub ochii unor mari regizori.

În palmaresul său, Guy Marchand are mai multe nominalizări la César pentru cel mai bun rol secundar. Pentru telespectatori, el este inseparabil de rolul său Nestor Burma, un anchetator cu pălărie închisă la culoare și cravată dezlegată. 

Citește și: Doliu în lumea filmului. Actorul Ryan O'Neal din Love Story a încetat din viaţă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel