Data actualizării:
Data publicării:

Doliu în fotbalul românesc: Fost fotbalist al Rapidului a murit. Boala necruțătoare de care suferea Andrei Matei - Foto

Autor: Andrei Itu | Categorie: Sport
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jannoon028
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jannoon028

Andrei Matei, fost fotbalist al Rapidului, a murit la doar 34 de ani.

Citește și articolul - Fotbalist mort la doar 27 de ani. S-a prăbușit pe teren - Video

Andrei Matei, fost fotbalist al Rapidului în sezonul 2012-2013, a murit la doar 34 de ani, după ce s-a confruntat cu o boală necruțătoare. Anunțul morții a fost făcut de clubul giuleștean.

Mesajul clubului Rapid București

”Cu mare tristețe, vă anunțăm că Andrei Matei, fostul jucător al Rapidului, a pierdut lupta cu o boală necruțătoare și s-a alăturat Galeriei din Ceruri, la numai 34 de ani! Andrei a fost crescut în pepiniera Rapidului și a jucat trei meciuri pentru prima echipă, în sezonul 2012/2013. Condoleanțe familiei și prietenilor!”, a anunțat clubul Rapid București.

Foto

Sursă foto - Rapid București Facebook

Boala necruțătoare de care suferea Andrei Matei. Cum l-a ajutat clubul Rapid București

Fostul mijlocaș al Rapidului a fost depistat în urmă cu trei ani cu scleroza laterală amiotrofică. Medicii i-au recomandat să facă urgent un transplant de celule stem, în Thailanda. Costul acestui transplant era de 30.000 de dolari.

De-a lungul timpului, clubul Rapid București s-a implicat activ pentru a-l ajuta pe Andrei Matei. Reprezentanții clubului din Giulești au postat numeroase mesaje pe rețelele de sociale în care era subliniată starea de sănătate a fostului fotbalist alb-vișiniu. Mai mult, au făcut apeluri pentru a se dona de bani pentru a îl ajuta.

Gestul făcut de Cristian Săpunaru pentru a îl ajuta pe Andrei Matei

Totodată, Cristian Săpunaru, câștigător al Europa League cu FC Porto în 2011, a scos la licitație două dintre tricourile originale purtate la formația portugheză, cu scopul de a îl ajuta pe Andrei Florian Matei.

”Nu mai contează ce înseamnă pentru mine atât timp cât pot ajuta pe cineva”

”Nu mai contează ce înseamnă pentru mine atât timp cât pot ajuta pe cineva. Sunt două tricouri din perioada în care eram la Porto. Mă despart de ele pentru că cineva are nevoie de ajutor. Nu mai contează ce înseamnă pentru mine tricoul atât timp cât poate să ajute pe cineva”, a declarat Cristian Săpunaru, căpitanul Rapidului, la vremea respectivă.

Citește și - Tragedie în fotbal: Internațional grec găsit mort în piscina casei. Avea doar 31 de ani

De asemenea, acum câteva zile a murit internaţionalului elen George Baldock, fotbalistul echipei Panathinaikos Atena. Acesta a fost găsit mort, miercurea trecută, în piscina casei sale din suburbia Glyfada, din sudul Atenei, au anunţat surse din poliţia greacă, citat de agenţiile internaţionale de presă, la vremea respectivă. 

Poliţia a încercat resuscitarea jucătorului de 31 de ani, născut în Mare Britanie, însă fără izbândă, a declarat un oficial, așa că moartea acestuia a fost pronunţată la ora 22:00. George Baldock, care avea origini elene şi a adunat 12 selecţii în naţionala Greciei, s-a transferat în luna mai la Panathinaikos Atena de la Sheffield United, după ce echipa din Anglia a retrogradat din Premier League. George Baldock a evoluat anterior pentru MK Dons şi Oxford United. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel