Doliu în cultura românească. Actorul Vlad Ciobanu a fost condus pe ultimul drum
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 25 noi 2020 / 18:02
Actorul Vlad Ciobanu a fost condus pe ultimul drum. Aproape 200 de oameni au venit la Teatrul "Luceafărul" din Chișinău, unde au răsunat ultimele aplauze pentru el. Toţi cei care l-au cunoscut şi l-au admirat pe Vlad Ciobanu spun că ţara a rămas fără un om de neînlocuit. La Teatrul "Luceafărul" au venit rând pe rând colegii actorului, artişti cunoscuţi, dar şi simpli admiratori.

Doliu în cultura românească! Actorul Vlad Ciobanu a fost condus pe ultimul drum. Aproape 200 de oameni au venit la Teatrul "Luceafărul", unde au răsunat ultimele aplauze pentru el. Toţi cei care l-au cunoscut şi l-au admirat pe Vlad Ciobanu spun că ţara a rămas fără un om de neînlocuit. La Teatrul "Luceafărul" au venit rând pe rând colegii actorului, artişti cunoscuţi, dar şi simpli admiratori.

"Această întrebare a fi, sau a nu fi şi-a pus-o pe parcursul activităţii lui teatrale. A fost un spirit neîmpăcat, neliniştit", a spus actorul şi regizorul, Mihai Fusu. "A fost un om de o cuminţenie extraordinară, unul dintre cei mai mari actori ai ţării, ai neamului.", a spus pianistul, Iurie Mahovici. 

Tristeţea din holul unde era amplasat sicriul a devenit şi mai apăsătoare când mama regizorului a izbucnit în plâns. Vitalie Ciobanu, fratele lui Vlad, a povestit despre ultimele zile din viaţa artistul. El se trata de leucemie la Institutul de Oncologie din Iaşi. Fiind cu organismul slăbit după chimioterapie, actorul s-a infectat cu noul virus în urmă cu două săptămâni, iar boala i-a fost fatală.


Ropote de aplauze la Teatrul LuceafărulVlad Ciobanu s-a stins din viaţă la 53 de ani. El a lăsat în urmă o soţie îndurerată şi doi copii. Actorul a fost director general al Centrului Național de Educație prin Artă. Actorul a devenit cunoscut pentru rolurile lui Hamlet, Macbeth sau Don Juan, dar şi cel al lui Mihai Eminescu în filmul "Luceafărul".

"Nu pot vorbi despre el la timpul trecut. A fost un spirit viu, independent, cu o personalitate, un mare sufletist, un om inimos, săritor la nevoie, foarte sensibil, poate prea sensibil şi foarte bun, blajin ca om, o lumină, un om luminos, un chip senin", a spus fratele lui Vlad Ciobanu, Vitalie Ciobanu, informează Publika.md

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro