Bunicul prinţesei Mako a murit la scurt timp după nunta care a șocat opinia publică din Japonia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Tatăl prințesei Kiko, mama celei care a renunțat la titlul său pentru a se căsători cu alesul inimii, a murit la vârsta de 81 de ani. 

Tatsuhiko Kawashima, tatăl prinţesei moştenitoare Kiko a Japoniei şi profesor emerit la Universitatea Gakushuin din Tokyo, a murit joi, la vârsta de 81 de ani, a informat Agenţia Casei Imperiale a Japoniei, potrivit Kyodo, citat de Agerpres. 

Kiko este soţia prinţului Akishino, fratele împăratului Naruhito.

Moartea lui Kawashima survine la scurt timp după căsătoria nepoatei sale, fosta prinţesă Mako, cu un japonez provenind dintr-o familie fără titluri nobiliare, Kei Komuro, pe 26 octombrie.

Kawashima fusese internat la Spitalul Internaţional Sf. Luca din Tokyo pe 19 octombrie. Prinţesa moştenitoare şi cele două fiice ale sale l-au vizitat de mai multe ori la spital, au declarat surse apropiate familiei.

Originar din Tokyo, Kawashima a fost şi bunicul prinţului Hisahito, în vârstă de 15 ani, al doilea în ordinea succesiunii la tronul imperial japonez, şi al prinţesei Kako, în vârstă de 26 de ani.

Profesor de economie cu un stil de viață simplu

Cunoscut pentru stilul său de viaţă frugal, Kawashima, profesor de economie, a locuit într-un apartament din campusul Universităţii Gakushuin împreună cu familia sa, inclusiv cu prinţesa moştenitoare Kiko, înainte de mariajul acesteia cu prinţul moştenitor Fumihito în 1990.

Cuplul s-a întâlnit la Universitatea Gakushuin, care a fost creată iniţial pentru nobilimea japoneză, în perioada studenţiei.

După ce a absolvit Facultatea de Economie a Universităţii din Tokyo în 1964, Kawashima a obţinut o diplomă de master în economie la aceeaşi universitate, cea mai prestigioasă instituţie academică din Japonia.

Kawashima şi-a continuat apoi studiile în străinătate. În 1971, a obţinut un doctorat la Universitatea din Pennsylvania din Statele Unite, iar în anul următor a predat la Şcoala Wharton a aceleiaşi universităţi înainte de a se întoarce la Tokyo.

Nuntă regală care a șocat opinia publică japoneză

Povestea lor are toate elementele unui basm regal modern: căsătoria unui avocat aspirant cu o prințesă din viața reală, pregătită să părăsească palatul din Tokyo pentru o nouă viață în New York. Dar de când Prințesa Mako și Kei Komuro și-au anunțat logodna în 2017, uniunea lor a fost afundată în scandal, dezaprobare publică și frenezie tabloidă.

Unii japonezi nu consideră că fiul unei familii de rând, cu un singur părinte, este demn de o prințesă. Disprețul lor a fost confirmat luna trecută, când Komuro a sosit în Japonia pentru nunta lor din 26 octombrie, având părul lung prins într-o coadă de cal.

Tabloidele au făcut fotografii cu tunsoarea și stilul lui Komuro, în vârstă de 30 de ani, din toate unghiurile, unii comparând-o cu nodul de sus al unui samurai. Pe rețelele de socializare, unii au transmis pe Twitter aprecieri pentru noul său aspect, în timp ce alții au spus că nu este potrivit pentru mirele unei mirese de statutul prințesei Mako. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel