Dolce far niente... visul italian, spulberat! ”Mersi frumos, nu am nevoie să-mi fie frică să merg seara pe stradă”
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Pexels
Pexels
Te și visai în Italia, pe străzi cu piatră cubică, printre clădiri vechi și romantice, mâncând o pizza bună și bând limonadă? 

Visul italian este, se pare, doar al turistului, nu al celor care trăiesc, cu adevărat, în Italia, unde nici măcar în școli copiii nu au siguranță. În emisiunea sa, ”Culisele Justiției”, jurnalista Laura Duță și-a exprimat surprinderea cu privire la siguranța din Italia, la problemele grave cu care se confruntă acest stat european.

Într-o ediție realizată alături de comisarul-șef Alexandru Leuțu din cadrul Direcției Siguranța Școlară, jurnalista a povestit cum, într-o vizită în Italia, a fost informată de localnici că siguranța în unitățile școlare este precară, iar infracționalitatea și corupția sunt în creștere. ”Mi-au povestit italienii că copiii lor nu au siguranță în unitățile școlare, învățământul lasă de dorit, iar siguranța nu prea contează”, a afirmat jurnalista.

În acest context, comisarul-șef a făcut mai multe dezvăluiri, de la teama de a ieși pe stradă, în Milano, de cum se întunecă, la problemele grave cu traficul de droguri sau cu imigranții periculoși, din Italia. În același timp, Alexandru Leuțu a remarcat că țări care nu ne-au primit în Schengen pe motiv că ”suntem la coada Europei”, astăzi se confruntă cu probleme grave de siguranță și criminalitate. El a precizat că-n România nu are această teamă, de a ieși noaptea pe străzi. Deci, ne dorim, cu adevărat, o țară ca afară? 

Vezi declarațiile complete și VIDEO pe DCNewsTV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel