Data publicării:

Piețele asiatice, SEMNAL că Trump ar putea câștiga alegerile

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Din cauza cursei strânse din alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii, dolarul își consolidează poziția pe piețele asiatice. Este un semnal important pentru Donald Trump.

Dolarul american își consolidează pozițiile pe piețele asiatice, pe fondul cursei strânse din alegerile prezidențiale din SUA. Funcționarii din zona de tranzacționare IG, din Singapore, au spus că dolarul american și-a schimbat cursul în ultimele ore. Totuși, când a început ziua de tranzacționare din continentul asiatic, a existat un consens clar că dolarul american și-a consolidat poziția în piețe pe fondul unui „val albastru”.

Totuși, lupta în Statele Unite este încă strânsă în așa numitele „swing-states“, unde Donald Trump este încrezător în victorie. „Înainte de această dimineață, piața se apleca mai mult spre o victorie a lui Biden”, spune Alvin Tan, un manager de clienți premium la IG. Acesta mai precizează că, "pe măsură ce rezultatele au venit, dolarul american a început să se întărească peste tot."

Dolar puternic, semn al victoriei lui Trump

Un dolar mai puternic este un indiciu potrivit căruia comercianții cred că președintele Trump va fi reales, pentru că este de așteptat să treacă un pachet de stimuli mai mic decât ar face o administrație Biden. „Ceea ce demonstrează acest lucru, este faptul că că oamenii pariază mai mult pe Trump să deschidă economia (mai degrabă decât să cheltuiască bani pentru plăți)”, a spus un manager de fond din Asia, informează BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel