Doina Pană: Lemnul trebuie să ajungă la cetățeni, nu să îngrașe niște conturi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andi Miron
WhatsApp
Ministrul Apelor și Pădurilor, Doina Pană, se poziționează alături de interesul cetățenilor, prin noile măsuri ale ministerului pe care-l conduce, legate de asigurarea lemnului de foc. 

”Noul Regulament de valorificare a masei lemnoase din România, adoptat în data de 5 octombrie 2017 de Guvernul României, la propunerea Ministerului Apelor și Pădurilor, a condus, în mai puțin de două luni de la intrarea în vigoare, la o creștere cu 20% a cantității de lemn de foc provenită din pădurile statului și vândută de către Romsilva populației pentru încălzirea gospodăriilor“, notează marți, Ministerul Apelor și Pădurilor printr-un comunicat de presă.

Doina Pană afirmă faptul că Regia Națională Romsilva a scos la vânzare, la nivel național, 876.000 mc de lemn de foc pentru populație, la prețul de 151 lei/mc, iar până la sfârșitul anului se va ajunge la peste un milion de metri cubi.

[citeste si]

Ministerul Apelor și Pădurilor anunță pe site-ul oficial faptul că „punerea în aplicare a prevederii noului Cod Silvic referitoare la asigurarea cu prioritate a lemnului de foc pentru populație va avea efecte mult mai clare începând cu anul 2018”. De anul viitor, se vor pune pe piață pentru populație aproape 4 milioane de metri cubi de lemn, strict din pădurile din proprietatea statului. La această cantitate se va adăuga și cea rezultată din exploatarea pădurilor din proprietatea unităților administrativ-teritoriale, gestionată de ocoalele silvice de regim.

”Lemnul trebuie să ajungă la cetățeni, nu să îngrașe niște conturi!” a conchis ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel