DOINA CORNEA a MURIT. Lazăr Teodor, duhovnicul ei: Fac o spovadă în direct
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Preotul Lazăr Teodor a vorbit, la Antena 3, despre Doina Cornea. Fosta disidentă a regimului comunist a murit la vârsta de 88 de ani. În 30 mai, urma să împlinească 89. 

Lazăr Teodor era duhovnicul Doinei Cornea și mărturisește: ”Nu spunea nimănui nimic. Eu i-am spus la un moment că eu iubesc poezia lui Păunescu și mi-a zis: `vai de mine, dar cum să am o rezervă față de un poet. Și eu l-am citit pe Păunescu și nu l-am urât pe Ceausește, nu l-am disprețuit, doar am vrut să-i atrag atenția că e rătăcit și atât.` Ea a fost pro-popor, nu împotriva unei ideologii și pentru evanghelie până la capăt. Să nu uităm că demersul ei a fost eminamente creștin, ea și-a apărat propria biserică, una închisă, martirizată, de aici a pornit tot. E un dar al lui Dumnezeu. Pentru mine, e un mare dar al lui Dumnezeu, eu, un băiat venit de la țară, să pot să stau de vorbă cu un monument al neamului”. 

Doina Cornea a murit


”Asta pot s-o afirm cu toată tăria”

Preotul mărturisește că în multe situații îi venea să-i dea ei patrafirul, atât era de înțeleaptă și de bună: ”Asta pot s-o afirm cu toată tăria. Îmi venea să iau patrafirul și să i-l pun ei. Vă rog să mă credeți că rar întâlnești demnitatea îmbrăcată într-o femeie modestă.”

Spovadă în direct

”Am găsit în numele ei un sinonim pentru curaj, caracter, demnnitate. Știu că la un moment dat - fac o spovadă în direct- i-am spus că vrem să facem o casă de bătrâni, nu găsiți anumite pârghii să ne ajutați. Mi-a spus așa: `eu n-am fost niciodată o cerșetoare pentru nimic. Eu lupt pentru idealuri, nu pentru ziduri. Promovați mai întâi oamenii și nu zidurile, puneți omul înaintea zidului, nu zidul înaintea omului`. Acum nu fac referință la zidările sociale, dar ce sfat: `puneți omul înaintea oricărui zid`.” a povestit duhovnicul ei. 

”S-a aruncat în fața buldozerului ideologic cu copiii săi”

Preotul Lazăr Teodor a mai spus că ”aș striga și eu să înceapă un proces de recunoaștere a sfințeniei sale. Dacă n-a murit pentru neam, nu și-a dat sângele, a trăit pentru neam și cred că e mai greu, decât să mori violentat. Trebuie să ne gândim la altceva: bun, bun, că ea s-a pus în fața tăvălugului ideologic al vremii, dar și-a luat și doi copii de mână, s-a aruncat în fața buldozerului ideologic cu copiii săi”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel