Doi suspecţi de falsificare de bani şi proxenetism, reţinuţi în Constanța în urma unor percheziţii domiciliare
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Doi suspecţi de falsificare de bani şi proxenetism, reţinuţi în Constanța în urma unor percheziţii domiciliare
Doi suspecţi de falsificare de bani şi proxenetism, reţinuţi în Constanța în urma unor percheziţii domiciliare
Două persoane, soţ şi soţie, au fost reţinute pentru falsificare de bani şi punere în circulaţie a acestora, precum şi pentru proxenetism, în urma unor percheziţii domiciliare efectuate în judeţele Constanţa şi Braşov, a informat, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au pus în executare trei mandate de percheziţii domiciliare, dintre care două în judeţul Constanţa şi una în judeţul Braşov, într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de falsificarea de monede, punere în circulaţie de monedă contrafăcută şi proxenetism.

'Din cercetări a reieşit că, în perioada martie - august, 2 persoane, un bărbat, de 37 de ani, şi soţia sa, de 28 de ani, ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe persoane, prin aceea că le-ar fi găzduit, atât în propria locuinţă, cât şi în mai multe apartamente pe care le-ar fi închiriat, le-ar fi transportat la adresele indicate de clienţi, s-ar fi ocupat de promovarea acestora, ar fi stabilit şi negociat preţurile practicate, astfel obţinând foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către acestea', se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Conform sursei citate, în urma percheziţiilor domiciliare au fost descoperite şi ridicate 115 bancnote de 200 de euro contrafăcute (23.000 de euro), 700 de euro, 4.500 de lei, 7 telefoane mobile şi o cartelă SIM, bunuri cu valoare probatorie. Cele două persoane bănuite şi trei tinere au fost conduse la audieri şi, în urma administrării probatoriului, poliţiştii au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a suspecţilor.

În ziua în curs, cei doi vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.   La activităţi au participat şi jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel