Doi soți vor să-și petreacă restul vieții pe nave de croazieră. Îi costa jumătate din creditul ipotecar
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Doi soți vor să-și petreacă restul vieții pe nave de croazieră. Îi costa jumătate din creditul ipotecar / Foto: Pixabay, de Michał
Doi soți vor să-și petreacă restul vieții pe nave de croazieră. Îi costa jumătate din creditul ipotecar / Foto: Pixabay, de Michał
Doi soți au decis să locuiască pe nave de croazieră pentru tot restul vieții.

Angelyn Burk este îndrăgostită de croazieră de când s-a îmbarcat pentru prima dată pe o meganavă, în 1992, pentru a naviga în Caraibe. Acum, femeia de 53 de ani și soțul ei, Richard, plănuiesc să plece definitiv spre apusul soarelui - retrăgându-se la bordul unui vas de croazieră pentru tot restul vieții, scrie CNN.

Soții Burk au făcut calculul pentru ceea ce își pot permite să cheltuiască pentru viața de zi cu zi în anii lor de pensionare. Angelyn spune că suma ajunge la 100 de dolari pe zi sau mai puțin pentru ca cei doi să-și acopere cheltuielile de trai.

„În prezent, anul acesta, ne-am asigurat 86 de zile de croazieră cu un cost mediu all-in de 89 dolari/zi pentru amândoi, ceea ce ar însemna 32.485 de dolari pe an. Suma include camera, mâncarea, divertismentul, transportul, gratuitățile, taxele portuare și taxele.”, spune ea prin e-mail. 

Ce destinații vor vizita cei doi

„Acest lucru se încadrează în bugetul nostru de pensionare”, spune femeia, adăugând că deplasarea frecventă în croaziere a făcut ca cuplului să li se ofere reduceri mari la viitoarele călătorii prin intermediul programelor de loialitate.

Cea mai mare parte a celor 86 de zile pe care Burks le-au rezervat în acest an sunt pe Holland America, cu aproximativ o săptămână pe o navă Carnival. Și printre numeroasele destinații pe care cuplul le va vizita se numără Mexic, Costa Rica, Canada, Alaska, Japonia, Indonezia și Vietnam.

„Când planific croaziere, încerc să rămân pe aceeași navă cât mai mult timp posibil, atâta timp cât este rentabil”, spune Angelyn, menționând că cuplul intenționează să-și petreacă majoritatea anilor de pensionare trăind pe vase de croazieră și nu într-un oraș anume.

 Îi costa jumătate din creditul ipotecar

În ceea ce privește avantajele de a se muta la bordul unei case plutitoare, spune ea, acestea sunt evidente.

„Unde altundeva vă puteți pune stațiunea în care vă odihniți să vă ducă în diferite țări în timp ce vă relaxați la piscină sau dormiți într-un pat confortabil?”

Deși cei doi nu au dezvăluit cât plăteau pentru creditul ipotecar, aceștia au spus că ultima casă în care au locuit era în Seattle. Acolo, costurile unui credit ipotecar fix de 30 de ani, cu avans de 20%, sunt, în medie, de 60.408 de dolari pe an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel