Data actualizării:
Data publicării:

Doi răniți după ce o autoutilitară a intrat într-o bandă transportatoare la Cariera Roșia

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Două persoane au fost rănite după ce autoutilitara în care se aflau a intrat într-o bandă transportatoare la Cariera Roșia din Gorj. ITM Gorj susține că accidentul a avut loc din cauza ceții dense.

Un bărbat a fost rănit, fiind transportat la spital, și o femeie a fost evaluată la faţa locului, suferind leziuni minore după ce o autospecială de pompieri aparţinând unui operator economic, în care se aflau 6 persoane, a intrat într-o bandă transportoare din incinta Carierei Roşia, evenimentul având loc pe raza localităţii Fărcăşeşti, a informat, vineri dimineaţa, ISU Gorj.

Potrivit sursei citate, în jurul orei, 06,30, ISU a fost solicitat să intervină pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un accident rutier produs pe raza localităţii Fărcăşeşti, sat Moşneni, în care a fost implicată o autospecială de pompieri aparţinând unui operator economic în care se aflau 6 persoane şi care a intrat într-o bandă transportoare.

”La faţa locului s-au deplasat o autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD din cadrul ISU Gorj, precum şi o ambulanţă din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, echipajele de intervenţie constatând că, în urma impactului, a rezultat o victimă de sex masculin care era încarcerată, în stare de conştienţă şi cooperantă.

S-a intervenit pentru extragerea din autovehicul a bărbatului, acordarea primului ajutor calificat la faţa locului, ulterior fiind transportat la spitalul din Rovinari. O altă persoană de sex feminin a fost evaluată medical la faţa locului, însă a suferit leziuni minore şi a refuzat să fie transportată la spital”, au transmis reprezentanţii ISU Gorj, citat de Agerpres.

Accidentul, pe fondul ceței dense

Potrivit ITM Gorj, care a trimis doi inspectori la locul accidentului, acesta a avut loc pe fondul condițiilor meteo nefavorabile, respectiv ceață foate densă.  Vineri dimineață, Administrația Națională de Meteorologie a emis alertă nowcasting Cod Galben de ceață densă, care era în vigoare până la ora 9:00.

Potrivit ITM Gorj, în jurul orei 06,10, un mijloc de transport ce efectua transportul salariaţilor sectorului Roşia a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un utilaj din cadrul carierei.

De asemenea, IPJ Gorj a transmis că în cauză se efectuează cercetări pentru infracţiunea de nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

”În dimineaţa zilei de 19 ianuarie, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier în localitatea Fărcăşeşti.

Din primele verificări efectuate de poliţiştii ajunşi la faţa locului a reieşit faptul că un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din comuna Borăscu, judeţul Gorj, în timp ce conducea o autoutilitară destinată transportului de persoane în Cariera Roşia, în urma efectuării manevrei de viraj la dreapta, a acroşat un corp dur (capul de acţionare a benzii transportatoare).

În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto, în vârstă de 52 de ani şi a altor 3 pasageri din autoutilitară, cu toţii fiind transportaţi la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorul auto deţinea permis de conducere corespunzător şi nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă", se arată într-o informare a IPJ Gorj.

În continuare, poliţiştii efectuează verificări, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor şi circumstanţelor producerii accidentului.

Amintim că în ianuarie 2023, trei persoane au decedat și alte opt au fost rănite în urma unui accident în care au fost implicate 25 de persoane.

Citește și: "Nu există miner fără accident”. Alfred Bulai: Meseriile de mare risc nasc întotdeauna o mare solidaritate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel