Doi părinți au refuzat sângele vaccinaților anti-COVID pentru operația pe inimă a fiului lor de 2 ani. Ce a hotărât instanța
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Doi părinți au refuzat sângele vaccinaților pentru operația pe inimă a fiului lor de 2 ani. Ce a hotărât instanța / Foto: Pixabay
Doi părinți au refuzat sângele vaccinaților pentru operația pe inimă a fiului lor de 2 ani. Ce a hotărât instanța / Foto: Pixabay
Părinții unui copil au cerut în instanță ca acestuia să i se facă transfuzie doar cu sânge de la donatori nevaccinaţi anti-Covid.

Caz neobișnuit în Italia. Părinții unui copil au cerut în instanță ca acestuia să i se facă transfuzie doar cu sânge de la donatori nevaccinaţi anti-Covid, refuzând categoric ca medicii să folosească sânge donat de persoane imunizate împotriva coronavirusului.

Un tribunal italian a respins cererea părinţilor copilului de 2 ani, transmite Agerpres, citând ANSA. Aceștia au solicitat instanței ca fiul lor să primească o transfuzie care conţinea numai sânge de la donatori nevaccinaţi împotriva COVID-19 în timp ce copilul era supus unei operaţii pe inimă.

Decizia judecătorilor



Tribunalul pentru minori a decis că intervenţia chirurgicală planificată poate continua la un spital din oraşul Bologna, nordul Italiei, iar serviciile sociale să preia custodia provizorie a copilului, a informat joi agenţia de presă ANSA.

Tribunalul din oraşul Modena a dat sentinţa marţi, într-un caz care a atras atenţia la nivel naţional încă de la începutul conflictului izbucnit la începutul lunii februarie.

Părinţii şi-au întemeiat dorinţa pe motive religioase, a afirmat avocatul lor. Aceştia au prezentat spitalului o listă de circa 40 de persoane dispuse să doneze sânge şi care nu fuseseră vaccinate anti-COVID-19.

Copil de 3 ani, REFUZAT pentru o operație URGENTĂ de trei spitale din trei țări diferite, pentru că părinții săi nu sunt vaccinați anti-COVID

Cazul unui băiat de 3 ani din Cipru, căruia i s-a refuzat tratamentul în trei spitale din trei țări diferite deoarece părinții săi nu erau vaccinați, a stârnit îngrijorări cu privire la faptul că medicilor li se permite să refuze pacienții din astfel de motive.

După ce trei țări au refuzat să-l trateze pe copil, el se află acum în Grecia, în așteptarea unei intervenții chirurgicale. Băiatul, care nu a fost numit, a fost internat cu o boală cardiacă gravă. Întrucât spitalele cipriote nu au putut efectua procedura necesară, Ministerul Sănătății a aranjat ca băiatul să fie dus cu o ambulanță aeriană în Germania joia trecută. Cu toate acestea, cu o zi înainte ca transferul să aibă loc, spitalul din Frankfurt a informat autoritățile cipriote că nu îl va accepta pe băiat deoarece părinții săi nu au vaccinul anti-COVID. Cipru a sugerat că copilul ar putea fi însoțit de un tutore legal în locul părinților săi, dar această sugestie a fost respinsă.

Un oficial german al Ministerului Sănătății a precizat că nu există nicio regulă care să spună că spitalele nu pot trata persoanele nevaccinate, cu atât mai puțin copiii ai căror părinți nu sunt vaccinați. Oficialul a adăugat însă că fiecare spital are propriile restricții și își face propriile aranjamente cu pacienții. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel