Doi misionari americani au fost eliberați de răpitorii din Haiti. Alte 15 persoane rămân prizoniere
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Doi misionari creștini dintre cei 17 răpiți în Haiti au fost eliberați. 

Doi dintre cei 17 misionari creștini răpiți în Haiti în urmă cu o lună au fost eliberați, potrivit anunțului organizației bisericești, relatează BBC și Al-Jazeera.  Într-o declarație remisă duminică, organizația misionară a spus: „Am aflat că doi dintre ostaticii din Haiti au fost eliberați”. Cei doi sunt „în siguranță, bine dispuși și îngrijiți”.

Nu au fost dezvăluite numele celor eliberați, de ce au fost eliberați ori alte informații.

15 ostatici rămân în custodia răpitorilor

„În timp ce ne bucurăm de această eliberare, inimile noastre sunt alături de cei 15 oameni care sunt încă reținuți”, a adăugat acesta.

Cei 16 americani și un canadian, inclusiv cinci copii, au fost răpiți în octombrie, după ce au vizitat un orfelinat. Șoferul lor haitian a fost, de asemenea, luat ostatic.

Liderul bandei care a răpit grupul misionar a amenințat că va ucide ostaticii dacă nu sunt îndeplinite cerințele sale. Autoritățile au spus că gruparea, cunoscută sub numele de 400 Mawozo, a cerut 1 milion de dolari de persoană, deși nu a fost imediat clar dacă recompensa include și copiii din grup.

FBI s-a implicat în caz, dar nu comentează

Gary Desrosiers, purtătorul de cuvânt al Poliției Naționale din Haiti, a confirmat că doi ostatici au fost eliberați duminică. FBI, care ajută autoritățile haitiane să recupereze captivii, a refuzat să comenteze.

Eliberarea vine în timp ce Haiti se luptă cu o creștere a gradului de violență și a răpirilor organizate de bande, guvernul SUA îndemnând recent americanii să părăsească Haiti pe fondul agravării insecurității și a unei lipse severe de combustibil, puse pe seama bandelor care blochează terminalele de distribuție a petrolului și gazelor.

Vineri, Canada a anunțat că va retrage tot personalul consular, cu excepția personalului esențial, de la ambasada sa.

Lipsa de combustibil a forțat spitalele să refuze pacienții și a paralizat transportul public, unele școli închizându-se și întreprinderile scurtându-și programul de lucru.

Vezi și: Haiti. Răpitorii grupului de misionari cer o recompensă de 17 milioane de dolari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel