Doi directori de la UMF Iași au fost arestaţi preventiv. Rectorul Vasile Astărăstoae, cercetat pentru abuz în serviciu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
daniela drugus
daniela drugus

Doi directori de la Universitatea de Medicină și Farmacie Iași şi directorul unei firme care a câştigat un proiect european la instituţia ieşeană au fost arestaţi preventiv marţi seară.

[caption id="attachment_111548" align="alignleft" width="123" caption="Daniela Druguș"][/caption] Cei trei au fost arestaţi la propunerea procurorilor DNA Iaşi, care au acuzat blocarea unei licitaţii privind implementarea unui proiect european în valoare de 6 milioane de lei la UMF Iaşi.

Proiectul consta în realizarea unei platforme de e-learning pentru studenţii de la UMF.

Cei trei au fost reţinuţi săptămâna trecută de către DNA Iaşi, dar Tribunalul Iaşi şi-a declinat competenţa în ceea ce priveşte judecarea cauzei. În consecinţă, DNA a propus emiterea de mandate de arestare pe numele celor trei - directorii din cadrul UMF Adrian Ciureanu și Daniela Druguș și patronul firmei care a realizat aplicația informatică, Corvin Pughin, de la Maguay - la Curtea de Apel Iaşi, instanţa decizând marţi seară arestarea preventivă a acestora, potrivit newsin.

Procurorii DNA Iaşi verifică modul în care a fost organizată o licitaţie la UMF Iaşi în cadrul unui proiect care a beneficiat de fonduri europene, principala acuzaţie a anchetatorilor fiind că licitaţia a fost trucată. În acest dosar este cercetat şi rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, acesta fiind acuzat, potrivit propriilor afirmaţii, de aderare la grup infracţional, abuz în serviciu şi conflict de interese. Rectorul UMF urma să fie audiat de procurorii DNA în cursul zilei de marţi, însă acest lucru nu a fost posibil deoarece avocatul său l-a reprezentat în instanţă pe unul dintre ceilalţi învinuiţi în ancheta desfăşurată de DNA.

Citește și:Cercetat de DNA într-un dosar privind un proiect european, Astărăstoae intenţionează să revină în politicăAstărăstoae: Firma care a câştigat licitaţia a executat inclusiv proiecte pentru SRI şi DIICOT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel