Bărbatul plimbat între spitale, la Galați, dar și studenta la Medicină, EXHUMAȚI. Se vor face autopsiile, condiții suspecte de deces
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Trupurile studentei de 21 de ani și a bărbatului de 47 de ani vor fi exhumate pentru noi investigații. 

Conform informațiilor pupblicate de pagina locală de știri Pro Lider FM, trupurile celor doi gălățeni decedați în condiții suspecte la Spitalul Județean din Galați vor fi exhumate pentru noi investigații. 

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați a dispus exhumarea în vederea autopsiei a trupurilor neînsuflețite ale celor două persoane care au decedat în condiții suspecte, în Spitalul Județean de Urgență, la sfârșitul lunii trecute, transmite Pro Lider FM. 

Cele două trupuri vor fi autopsiate

În cauză, este vorba despre studenta la Medicină de 21 ani, care a fost diagnosticată greșit, și de bărbatul de 47 ani, plimbat între spitalele Județean și TBC până i s-a agravat pneumonia de care suferea. 

Pentru ambele decese Parchetul a deschis dosare penale și face cercetări pentru ucidere din culpă. Serviciul de Medicină Legală Galați va face autopsiile pentru a stabili cauzele exacte ale morții celor două victime. Rezultatul va fi comunicat Parchetului pentru continuarea cercetărilor.

Protest în fața spitalului

Săptămâna trecută, vineri, peste 100 de gălățeni s-au adunat în fața Spitalului Clinic Județean de Urgență, pentru a atrage atenția asupra urmărilor uneori tragice ale indiferenței și superficialității unor cadre medicale din unitatea sanitară gălățeană. 

Protestul a fost anunțat în urmă cu câteva zile, pe Facebook, după ce opinia publică a aflat despre cazul revoltător al Mihaelei, tânăra studentă la Medicină care a murit recent la Spitalul Județean Galați, în urma a ceea ce pare a fi un lanț de erori medicale. Oamenii au scandat în grup că vor să se facă dreptate, după care au cântat ”Deșteaptă-te, române!”.

Rudele Mihaelei au fost primele care au venit la protestul anunțat în fața celui mai mare spital din Galați. Oamenii au adus cu ei poze cu tânăra decedată și au aprins candele. Curând, manifestanții au umplut trotuarul din fața unității sanitare.

Cum se apără spitalul

”Pacienta a fost internată în spitalul nostru unde a beneficiat de toate îngrijirile medicale şi investigaţiile necesare, îngrijiri care au fost adaptate în permanenţă la modificările clinico-biologice şi imagistice apărute pe durata spitalizării. Din păcate, evoluţia a fost nefavorabilă. Pe toată durata internării s-a ţinut legătură cu mama pacientei şi în momentul de faţă ne pare nespus de rău de pierderea suferită. Sesizarea care a fost depusă în cursul dimineţii urmează a fi analizată, rezultatul urmând să fie transmis mamei pacientei”, a declarat medicul Violeta Şapira, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă din Galaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel