Doi deţinuţi, Moş Nicolae şi spiriduş pentru copiii de la o fundaţie
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Moș Nicolae
Moș Nicolae
Moş Nicolae şi spiriduşul său, întruchipaţi de doi deţinuţi, s-au aflat, joi, în mijlocul micuţilor de la Centrul de zi al Fundaţiei Inimă de Copil din Galaţi, în cadrul unei activităţi intitulate "Daruri din inimă pentru Inimă de copil", se arată într-o informare transmisă de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi, Simona Cozma. 

Potrivit sursei citate, cei doi au deschis un atelier de creaţie în cadrul căruia copiii au personalizat obiecte decorative pentru împodobirea bradului de Crăciun. Ornamentele au fost anterior confecţionate de persoanele private de libertate în cadrul activităţilor educative organizate în penitenciar. 

Efortul copiilor a fost răsplătit cu dulciuri şi articole de îmbrăcăminte, cele din urmă fiind special confecţionate în timpul cursului de calificare a deţinuţilor în meseria de croitor, care s-a încheiat recent. 

"Praznicul Sfântului Nicolae oferă prilejul lucrătorilor Serviciului Reintegrare Socială din Penitenciarul Galaţi şi unor persoane aflate în custodie să dăruiască zâmbete, în cadrul unei activităţi filantropice organizate la Centrul de zi al Fundaţiei Inimă de Copil din Galaţi. Pe lângă scopul caritabil al acestui eveniment, astfel de activităţi desfăşurate cu deţinuţi în comunitate urmăresc implicarea activă şi afectivă a acestora în acţiuni valorizatoare, menite să contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine şi să sprijine învăţarea şi exersarea unor conduite sociale care să faciliteze ulterior reintegrarea lor în societate", a mai precizat sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel