Tată revoltat că i-au fost vaccinați anti-COVID copiii minori. Fetițele se află în grija statului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Doi copii din Dolj au fost vaccinați anti-Covid fără acordul părinților.

Doi copii de 12 și 14 ani, din Dolj, au fost vaccinați anti-COVID fără acordul părinților. Este vorba despre două fetițe aflate în grija statului, scrie Realitatea.net

Potrivit reprezentanților Direcției pentru Protecția Copilului din Dolj, nu părinții trebuie să decidă dacă minorii trebuie să fie sau nu vaccinați în astfel de cazuri, ci reprezentații legali ai copiilor. De regulă, aceștia sunt șefii de centre, acolo unde minorii se află în plasament. 

Tatăl fetițelor de 12 și 14 ani, din Craiova, nu locuiește în România și nu este decăzut din drepturi. Acesta muncește în străinătate și susține că nu a fost sunat și întrebat de reprezentanții centrului dacă este de acord ca minorele să fie vaccinate. 

Cei de la Protecția Copilului se apără însă și spun că șeful de centru, care ar fi reprezentantul legal al celor două fete, și-ar fi dat acordul cu privire la vaccinarea fetițelor. 90% dintre copiii care se află în centrele de plasament din Dolj au fost deja vaccinați.  

Andrei Baciu, mesaj pentru părinți:  Ia în calcul și vaccinarea dacă fiul sau fiica ta are peste 12 ani!

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a transmis un mesaj odată cu începerea noului an școlar.

"Vacanța mare s-a terminat! Înainte de a pleca spre școală rezervă-ți câteva minute și discută cu copilul tău despre cum se poate proteja de infecția cu noul coronavirus. Ia în calcul și vaccinarea dacă fiul sau fiica ta are peste 12 ani!

Potrivit datelor centralizate de INSP (09 septembrie) până acum au fost vaccinate cu cel puțin o doză 177.801 persoane din categoria de vârstă 12-19 ani, din care 147.340 au deja schema completă.  Toamna aceasta vom discuta mai mult despre responsabilitate, protecție și precauție! Ne dorim ca școlile să aibă porțile deschise până la sfârșitul anului școlar și vom căuta noi modalități prin care vaccinurile anti-covid să fie disponibile și în unitățile de învățământ. 

Cei mai mulți copii și adolescenți au fost vaccinați în Municipiul București, însă ușor, ușor se fac pași importanți și în alte județe. Iată cum arată cifrele în primele 5 județe din țară!

Persoane vaccinate cu cel puțin o doză din categoria de vârstă 12-19 ani:

București - 26.168 persoane
Cluj - 11.121 persoane
Iași - 8.730 persoane
Constanța - 7.495 persoane
Timiș - 7.241 persoane.", a scris Andrei Baciu pe Facebook, în data de 13 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel