Doi copii de 3 și 5 ani din Vaslui, intoxicați cu o substanță pentru combaterea puricilor la animale
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Doi copii de 3 și 5 ani  din Vaslui, intoxicați cu o substanță pentru combaterea puricilor la animale / Foto: Pixabay
Doi copii de 3 și 5 ani din Vaslui, intoxicați cu o substanță pentru combaterea puricilor la animale / Foto: Pixabay
Doi copii în vârstă de 3 și 5 ani au fost intoxicați cu o substanță pentru combaterea puricilor la animale.

La un pas de tragedie. Doi copii în vârstă de 3 și 5 ani din Vaslui au fost intoxicați cu o substanță pentru combaterea puricilor la animale. Totul s-a întâmplat după ce bunica lor a stropit câinele cu această soluție pentru a-l scăpa de purici. Micuţii s-au dus să se joace cu patrupedul și așa s-au intoxicat. Incidentul a avut loc în localitatea Drânceni din județul Vaslui

Potrivit reprezentanților ISU Vaslui, starea celor doi copii e stabilă, sunt conștienți, coerenți, însă prezintă grețuri, vărsături și dureri de cap. Micuții au fost transferați cu ambulanțele la Iași, unde vor fi făcute investigații de specialitate, pentru că această intoxicație poate genera complicații, inclusiv neurologice și cardiace. Medicii susțin că o adevărată tragedie s-ar fi putut întâmpla dacă micuţii nu erau transportaţi la spital. 

VEZI ȘI: Și-a hrănit copilul cu apă otrăvită și a fost condamnată la închisoare

Copiii, intoxicați cu insecticid

Cu părere de rău, cazul copiilor intoxicaţi se repetă tot mai des în ultima vreme. La începutul lunii iunie, trei fete de 6, 8 și 11 ani din județul Iași s-au intoxicat după ce au fost spălate pe păr cu o substanță care conține un insecticid puternic. Copiii au fost preluați de un echipaj de transport victime multiple și transportați la Spitalul de Pediatrie din Iași. Substanța cu care s-au intoxicat conținea cipermetrină, care poate da convulsii.

Totodată, alte trei copile, din Braşov, au murit la finalul lunii mai, după ce mama lor le-a spălat pe cap cu o soluţie antiparazitară destinată oilor. Mama celor trei copile de șapte, opt și nouă ani le-a spălat pe cap cu insecticidul folosit pentru oi fără măcar să-l dilueze în apă. Primele cercetări au scos la iveală faptul că substanța care a dus la moartea celor trei copii nu a fost băută, ci absorbită de organism prin piele în timpul îmbăierii. Medicii de la UPU au precizat că insecticidul avea o concentrație foarte mare. 

VEZI ȘI: Șase copii s-au intoxicat cu clor în piscina unui complex de lux din Mamaia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel