Data actualizării:
Data publicării:

Documente judiciare din cazul Epstein: Bill Clinton a "amenințat" o revistă să nu publice articole despre "bunul său prieten"

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Bill Clinton a "amenințat" o revistă importantă și le-a spus angajaților să nu publice articole despre Jeffrey Epstein, după cum sugerează documente judiciare recent desecretizate.

Afirmația este făcută într-un e-mail care a fost scris de Virginia Giuffre - prima acuzatoare publică a lui Epstein - în 2011.

În mesajul adresat unui jurnalist, Giuffre susține că fostul președinte american ar fi intrat în birourile Vanity Fair și ar fi spus că nu ar trebui să se scrie povești despre "bunul său prieten".

Graydon Carter, un fost editor al Vanity Fair, a declarat pentru The Daily Telegraph: "Acest lucru nu s-a întâmplat în mod categoric".

Giuffre se pregătea să lanseze o nouă carte la acea vreme - și descrie că era îngrijorată de ceea ce revista ar putea publica despre ea.

Clinton se numără printre mai multe personalități de profil înalt care au fost numite în documentele depuse în instanță în legătură cu Ghislaine Maxwell, relația acesteia cu Epstein și presupusele victime ale abuzurilor sexuale.

Într-o declarație publicată în 2019, un purtător de cuvânt al fostului președinte a declarat că acesta "nu a mai vorbit cu Epstein de mai bine de un deceniu" și "nu știe nimic despre acuzațiile teribile".

Nu există niciun indiciu că președintele Clinton ar fi comis vreo infracțiune.

Prințul Andrew a fost chemat de poliție

Acuzațiile de agresiune sexuală formulate împotriva ducelui de York au reapărut, de asemenea, în documentele judiciare desecretizate.

Republic, un grup de presiune care cere abolirea monarhiei, l-a reclamat pe prințul Andrew la poliție după ce documentele au fost făcute publice.

Directorul executiv al grupului, Graham Smith, îndeamnă poliția metropolitană să redeschidă investigațiile și i-a cerut regelui să facă o declarație publică pe această temă.

Smith a declarat: "Până în prezent, se pare că nu a existat nicio anchetă penală serioasă, niciun interviu cu acuzatul sau cu alți martori și nicio justificare clară pentru a nu lua nicio măsură".

Prințul Andrew a negat vehement acuzațiile care i se aduc.

În 2022, el a soluționat un proces civil în afara instanței cu Virginia Giuffre, după ce aceasta a susținut că a fost agresată sexual de prinț când avea 17 ani.

Această înțelegere, despre care s-a raportat că ar fi fost de 12 milioane de lire sterline, nu a presupus nicio recunoaștere a vinovăției.

Palatul Buckingham, care nu mai vorbește în numele ducelui după ce acesta a renunțat la calitatea de membru al familiei regale în activitate în 2019 din cauza prieteniei sale cu Epstein, nu a comentat documentele.

Printre documentele se numără mărturiile date de Johanna Sjoberg, care a lucrat pentru Epstein ca maseuză.

În alte documente ale instanței, Giuffre susține că a fost traficată sexual pentru duce și "doi dintre cei mai respectați politicieni din lume" - dar numele lor rămân nemenționate.

Mai multe documente urmează să apară

Până în prezent au fost publicate aproximativ 60 de documente, iar alte aproximativ 190 de documente urmează să intre în domeniul public în zilele următoare.

Zeci de asociați ai lui Epstein au fost numiți ca urmare a acestui fapt, deși mulți dintre ei nu sunt acuzați de infracțiuni.

Michael Jackson, Donald Trump, Stephen Hawking, Leonardo DiCaprio și Cameron Diaz se numără printre cei la care se face referire în documentele depuse, conform Sky News.

CITEȘTE ȘI: Documentele Epstein: Păpușa prințului Andrew, "preferințele" lui Clinton și acuzațiile de orgie cu minori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel