Urmărește emisiunea live
DOCUMENT. Un tată din Iaşi nu vrea ca fiica lui să poarte mască şi să se dezinfecteze la şcoală. Ce a urmat
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Un bărbat din Iași a anunţat şcoala la care învaţă fiica sa că nu îşi dă consimţământul pentru ca fata să poarte mască şi să se dezinfecteze pe mâini. 

Bărbatul a depus la secretariat un document prin care notifică şcoala despre această situaţie.

„Copilul nostru are dreptul de a respira liber, fără nicio constrângere, de a se exprima liber şi fără afectarea biologică, psihologică şi emotional afectivă a acestuia", se precizează în document. 

Bărbatul mai spune că „masca aduce atingere procesului de învăţare şi exprimare" și că „măsurile luate produc un efect psihologic traumatizant asupra copiilor şi implicit asupra viitorului acestora". Părintele nu este de acord nici cu dezinfectantul şi spune că nu îşi dă consimţământul pentru aplicarea de substanţe „aşa-zis" dezinfectante asupra copilului.

Situaţia inedită a fost discutată atât cu cei din conducerea şcolii, cât şi cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar şi până la urmă fata va învăţa online.

„Lucrurile s-au remediat, s-au calmat. Copilul a rămas pe varianta online. Ştiţi că avem astfel de cereri frecvent, nu referitor la mască, ci referitor la niște probleme medicale, aşa cum permite ordinul. Copiii pot intra online, poate fi şi învăţare online şi învăţare în clasă”, a declarat, pentru Mediafax, Antonina Bliorţ, purtător de cuvânt al IȘJ Iaşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel