Doctoratul premierului Ciucă. Universitatea Naţională de Apărare ”Carol I” a creat o COMISIE privind presupusul PLAGIAT
Universitatea Naţională de Apărare ”Carol I” a anunţat că au fost inițiate demersurile legale ale Comisiei de etică universitară privind presupusul plagiat în lucrarea de doctorat a premierului Ciucă.
Apar noi detalii în cazul doctoratului premierului Nicolae Ciucă. Universitatea Naţională de Apărare ”Carol I” a anunţat, la solicitarea ȘtirileProTv, că au fost inițiate demersurile legale ale Comisiei de etică universitară privind presupusul plagiat în lucrarea de doctorat a prim-ministrului.
”Instituția se află în etapa de digitizare a tezelor de doctorat și a surselor bibliografice necesare pentru a verifica respectarea standardelor de calitate și de etică universitară în cadrul tezei de doctorat menționată anterior.”, au precizat reprezentanții Universității Naționale de Apărare ”Carol I”.
Care este componența Comisiei de etică
”Comisia de etică universitară funcționează în conformitate cu Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comisiei de etică universitară din Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, aprobat de Senatul universitar, prin Hotărârea nr. 67 din 17.02.2021 și are următoarea componență:
1. Comandor conf.univ.dr. Scipanov Lucian Valeriu – președinte;
2. Colonel conf.univ.dr. Roman Daniel – vicepreședinte;
3. Colonel conf.univ.dr. Pelmuș Alin – membru;
4. Locotenent-colonel conf.univ.dr. Popescu Florin – membru;
5. Căpitan lector univ.dr. Chiș Manolache Diana – secretar;
6. Conf.univ.dr. Popescu Alba Iulia Catrinel – membru;
7. CS II dr. Ioniță Crăișor Constantin – membru;
8. Student Cheikh Emira – membru.", a precizat Universitatea.
Ce se întâmplă dacă se constată că lucrarea este plagiată
”În situația în care Comisia de analiză constată abateri de la respectarea standardelor de calitate și de etică universitară în cadrul tezei de doctorat, acestea sunt înaintate către CNATDCU, instituție care analizează şi decide asupra sesizărilor cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etică profesională, inclusiv cu privire la existenţa plagiatului în cadrul unei teze de doctorat, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Educației și Cercetării nr. 5229/2020 din 17 august 2020 pentru aprobarea metodologiilor referitoare la acordarea atestatului de abilitare, acordarea titlului de doctor, precum şi la soluţionarea sesizărilor cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etică profesională, inclusiv cu privire la existenţa plagiatului, în cadrul unei teze de doctorat”, se mai arată în comunicatul respectiv.
Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, devenit doctor în științe militare în 2003, ar fi plagiată, conform pressone.ro. Jurnalista Emilia Șercan a notat că vorbim despre 42 de pagini din 138 care ar fi plagiate. Cel puțin 19 pagini din lucrarea premierului ar fi avut ca sursă alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” (UNAp), dintre care una ar fi fost coordonată chiar de către îndrumătorul lui Nicolae Ciucă. Mai multe detalii, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News