Doctor oncolog, adevăruri nespuse: Medicii sunt buni doar să fie țapi ispășitori-VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Chimioterapia poate fi făcută la domiciliu sau ambulatoriu (spital sau clinică) fără să fie nevoie de o zi de internare. Uneori, este nevoie de câteva zile de spitalizare.

Medicul Florin Băcanu a explicat, la interviurile DC News, cum ar putea scădea prețurilor în sectorul oncologic.

"Iată o metodă de scădere a prețurilor în oncologie. Pe de-o parte, prețurile nu sunt fixate de doctori. Medicii sunt buni doar să fie țapi ispășitori. De ce se folosesc medicamente scumpe? Pentru că nu există echivalent ieftin", ne-a spus Florin Băcanu.

"Citostaticele se pot face în regim ambulatoriu. Pacientul, în loc să stea răstigit pe un pat de spital o zi-două-trei, ar putea să vină să facă perfuzie și să plece. Așa este în multe locuri din lume. Interesul pacientului este să fie tratat cât mai repede pentru a nu intra în concediu medical și în cele din urmă să îngroașe rândurile șomerilor. În ambulatoriu, eu sunt plătit cu 0 lei. Același pacient – dacă mă are tot pe mine medic curant și îi dau același tratament – aduce spitalului 15 milioane. Atât costă. Sunt niște avantaje pe care le au spitalele. Cu cât spitalele sunt mai pline - ca un depozit de bolnavi -, cu atât sunt mai bine plătite. Dacă nu ar interna, s-ar câștiga mai puțin. De aceea este bine să facem în ambulator tot ce putem face. Ca urmare, de ce să stai în spital? Există pompe - costă până în două milioane – bagi medicamentul în ele și le poți pune în buzunar. Nu trebuie să stai întins în pat. Pacientul poate merge la teatru, poate să se uite la televizor și medicamentul intră în venă. Iată un alt mijloc de a economosi și de a nu mai da bani pe spitalizare", ne-a mai zis medicul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel