Data publicării:

Doar o treime dintre refugiații ucraineni din Germania mai plănuiesc să se întoarcă acasă după terminarea războiului

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Majoritatea refugiaților ucraineni care locuiesc în prezent în Germania nu intenționează să se întoarcă în țara lor de origine imediat după război, a relevat ultimul sondaj.

Într-un sondaj realizat de Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF), doar 34% dintre respondenții ucraineni au dezvăluit că vor pleca acasă imediat după război, conform RMX.

Aproximativ 2% au declarat că plănuiesc să rămână în Germania cel puțin un an după încheierea conflictului, în timp ce 11% și-au dezvăluit intenția de a rămâne în Germania pentru „încă câțiva ani”. În mod semnificativ, mai mult de un sfert (26%) dintre respondenți au spus că nu au de gând să se întoarcă în Ucraina și că vor să rămână în Germania pe termen nelimitat.

Peste 1 milion de refugiați ucraineni s-au mutat în Germania de la izbucnirea războiului, în februarie anul trecut. Cifrele recente sugerează numărul este de 1.055.323, o cifră mai mică decât în Polonia, care are 1,55 milioane de refugiați înregistrați și Rusia cu 2,85 milioane de refugiați.

În ciuda faptului că sunt bine educați, 72% dintre adulți au o diplomă universitară, doar 4% dintre respondenți au raportat că au cunoștințe bune de limba germană, deși jumătate urmează cursuri lingvistice. În plus, doar 17% dintre ucrainenii apți de muncă și-au găsit un job în Germania.

De ce au ales Germania

Studiul BAMF a arătat că trei sferturi dintre refugiații ucraineni locuiesc în prezent în locuințe private, în timp ce 9% locuiesc în adăposturi pentru refugiați și 17% în hoteluri.

Aproximativ 80% dintre refugiații adulți din Ucraina sunt femei, dintre care trei sferturi au ajuns în Germania fără un partener. Aproximativ 48% dintre femeile menționate au împreună cu ele și copii.

Starea de sănătate în rândul refugiaților ucraineni este în general considerată bună, dar satisfacția lor de viață este semnificativ mai scăzută în comparație cu populația germană.

„Bunăstarea psihologică a copiilor refugiați este, de asemenea, scăzută în comparație cu alți copii care trăiesc în Germania”, se arată în raport.

Cel mai popular motiv pentru care refugiații ucraineni au ales să se îndrepte spre Germania a fost „respectul drepturilor omului”. Alte motive invocate de respondenți includ sistemul de bunăstare al țării, sistemul său de educație și faptul că ei consideră Germania o țară primitoare și tolerantă.

Rezultatele vin într-un moment în care autoritățile locale din Germania raportează guvernului federal că serviciile lor sociale sunt saturate și multe autorități locale au respins planurile de a găzdui și mai mulți imigranți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel