Doar nouă cabinete medicale şcolare pentru municipiul Bistriţa
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cabinet-medical
cabinet-medical

Judeţul Bistriţa se confruntă în acest moment cu un deficit de cadre medicale pentru cabinetele medicale din şcoli, informează Bistriteanul.ro.

autor: Adrian Stroescu

cabinet medical

Cele 24 de unităţi de învăţământ din municipiul Bistriţa au fost arondate doar la nouă cabinete şcolare. De fiecare cabinet aparţin, în medie, două - trei şcoli din oraş.

Asistenţa medicală a elevilor din municipiul Bistriţa a fost atribuită la doar nouă cabinete medicale. De fiecare cabinet apartin, în unele situaţii, chiar şi mai mult de trei şcoli din Bistriţa. În judeţ situaţia este şi mai gravă: în mediul rural cabinetele medicale şcolare lipsesc cu desăvârşire.

În şcolile bistritene învaţă peste 54.500 de elevi. Pentru instituţiile de învăţământ din oraşele Năsăud, Beclean şi Sangeorz-Bai există câte un singur cabinet medical specializat.

Şcolile din mediul rural nu au avut norocul să fie arondate vreunui cabinet medical aşa că de sănătatea elevilor se ocupă medicii de familie care au preluat sarcinile medicilor şcolari iar fondurile aferente plăţii medicilor şcolari din unităţile de învăţământ sunt asigurate de autorităţile locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel