Doar bucătarii renumiți știu trucul: adaugă un ingredient în carnea tocată. Nu ai mai făcut asta până acum
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Doar bucătarii renumiți fac asta -adaugă acest ingredient în carnea tocată. Nu ai mai făcut asta până acum. Sursa - pixabay.com
Doar bucătarii renumiți fac asta -adaugă acest ingredient în carnea tocată. Nu ai mai făcut asta până acum. Sursa - pixabay.com
Bucătarii cu experiență spun că chiftelele sunt mai bune și mai suculente dacă în carnea tocată este adăugat un ingredient secret.

La prima vedere, poate părea că zahărul nu este ingredientul cel mai de succes și logic pentru prepararea chiftelelor.

Dar bucătarii cu experiență spun că acest produs îmbunătățește gustul și textura chiftelelor.  Chiflele vor fi mai suculente, fragede, iar zahărul nu se simte. 

Vă place dovleacul? Îl puteți congela și consuma iarna. Ce pași trebuie să urmați

Bucătarii atrag atenția să nu exagerăm însă cu zahărul. Se ia o lingură de zahăr la un kilogram de carne tocată. Respectați acest raport, pentru a prepara niște chiftele suculente și bestial de bune.   

Mere coapte cu brânză de vaci și prune uscate: sunt incredibil de bune și gata în 7 minute

În carnea tocată se adaugă zahărul, împreună cu sarea și alte condimente. Deci acest ingredient nu se simte, dar, în același timp, le face suculente și fragede. 

Trebuie menționat că nu toate gospodinele laudă acest truc. În opinia lor, zahărul are un efect redus asupra gustului și că alte componente sunt responsabile pentru sucul și frăgezimea chiftelelor. 

BONUS: Conopidă aromată în sos cremos: ușor de preparat, dar foarte gustoasă și sățioasă 

 

Pentru un prânz copios, puteți pregăti o conopidă aromată într-un sos cremos.

Acest fel de mâncare se prepară ușor, dar este foarte gustoasă și sănătoasă. Poate fi servită la prânz, dar și la cină. Nu veți avea nevoie de produse scumpe pentru a o prepara, iar membrii familiei vor fi încântați!

Ingrediente:


conopidă - 450 grame,
smântână de10% - 150 ml
ouă - 1 bucată,
făină - 15 grame,
cașcaval tare - 50 grame 
unt - 15 grame, sare și piper după gust.

 

Prepararea rețetei


Conopida trebuie separată în buchete, care vor fi puse în apă clocotită și fierte timp de 5 minute. Apoi scoateți buchetele de conopidă într-o strecurătoare. În timp ce buchețelele de conopidă se răcesc, puteți face sosul.

Tartă cu banane și ciocolată: un desert uimitor de delicios. Blatul sfărâmicios și umplutura moale te vor cuceri

Pentru asta, topiți untul într-o tigaie, adăugați făina și amestecați. Adăugați apoi smântâna, amestecând constant. Aducem sosul la o consistență uniformă și adăugăm un ou și cașcavalul ras, amestecând rapid cu un tel. Nu uitați adăugați sare și piper după gust.

Buchețele de conopidă se pun într-un vas de copt, iar deasupra se toarnă sosul cremos. Acum nu vă mai rămâne decât să dați tava în cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.  Poftă bună!

BONUS. Chifteluțe savuroase fără carne și fără ouă: o rețetă din ingredientele disponibile în frigider 

 

Putem găti mese copioase din ingrediente simple și accesibile. Pentru un prânz copios, puteți pregăti niște chiftele delicioase de legume, în care nu trebuie să adăugați carne sau ouă.

Pentru a pregăti aceste chifteluțe, veți avea nevoie de legume.  Acest fel de mâncare simplu este grozav pentru micul dejun.  

Ingrediente:

varză albă - 350 de grame;

morcovi - 170 de grame;

ceapă - 140 de grame;

griș - 3 linguri;

fulgi de ovăz - 3 linguri;

cartofi - 260 de grame;

sare și piper - după gust,

pesmet, 

amidon -  1 lingură;

ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline.

Metoda de preparare

Spălați cartofii și fierbeți-i în coajă. Tăiați varza proaspătă în bucăți mari, scufundați-o în apă clocotită și gătiți-o 5 minute. Clătiți bine morcovii, curățați-i și dați-i prin răzătoare grosieră. Curățați ceapa de coajă și tăiați-o în cuburi mici.

Desert spectaculos cu ananas: are un gust exotic și poate fi consumat și de cei care sunt la dietă

Căliți morcovii și ceapa în ulei până se înmoaie. Între timp, varza se trece prin strecurătoare, se clătește cu apă rece și se lasă la scurs. Puneți, apoi, în robotul de bucătărie legumele, împreună cu varza, și transformați-le într-o masă omogenă

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor. Sunt crocante și suculente. O rețetă perfectă pentru o cină cu familia

Cartofii fierți se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea medie. Adăugați cartofii rași, o lingură de amidonul, grișul, fulgii de ovăz, sarea și piperul la legumele pasate. Se amestecă toate ingredientele și se  lasă să se odihnească timp de treizeci de minute.

Plăcintă cu vinete și carne la cuptor: ușoară și gustoasă și fără prăjire. Un deliciu care nu trebuie ratat

Din pasta obținută din legume formați chiftele, dați-le prin pesmet și prăjiți-le  în ulei pe ambele părți până se rumenesc. Poftă bună!

Puteți adăuga sare, dar rețineți că brânza tare este deja puțin sărată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel