Doar amestecați iaurt cu smântână. O rețetă minunată, care va uimi pe toată lumea
Aveți în frigider un iaurt și puțină smântână și nu știți ce să pegătiți?
Nimic mai simplu: amestecați aceste două ingrediente și surprinde-ți oaspeții cu un preparat neobișnuit.
Ingrediente:
500 grame de smântână,
500 ml iaurt,
2 castraveți,
o legătură de mărar,
1/4 linguriță de piper măcinat,
1/4 linguriță de sare,
2 căței de usturoi,
2 linguri de ulei de măsline.
Pașii pe care trebuie să-i urmați
Combinați smântâna și iaurtul, sărați și amestecați bine. Se toarnă amestecul de smântâna și iaurt într-o cârpă curată, care se pune într-o sită pentru ca lichidul în exces să se elimine. Nu uitați să așezați deasupra un vas mai greu, care va acționa ca o presă.
Ardei dulce, gătit în muștar: este aromat, delicat și are un gust picant
Între timp, castraveții se dau prin răzătoarea grosieră și se storc cu grijă. Peste două ore, scoateți din frigider brânza, rezultată din amestecul de smântână și iaurt, și amestecați-o cu mărarul tocat, castraveții rași, usturoiul pisat și uleiul de măsline. Amestecați bine. Poftă bună!
BONUS. Carne cu legume la cuptor. Pune toate ingredientele într-o pungă și cina e gata. Rețeta simplă de tot
Iată o rețetă simplă pentru masa de cină pentru întreaga familie, care se face repede și fără multe bătăi de cap.
Când nu vrei să petreci mult timp la bucătărie, dar trebuie să-ți hrănești familia, astfel de rețete te salvează. Totul este cât se poate de simplu, rapid și gustos și sățios.
Vei avea nevoie de:
carne de porc - 1 kg,
cartofi - 900 grame,
ceapă - 2 bucăți,
morcov - 2 bucăți
dovlecel - 1 bucăți
muștar de masă - 1 linguriță.
muștar cu boabe - 2 lingurițe.
oțet de mere - 1 lingură.
piper negru, sare - după gust,
oregano - 2 linguri.
unt - 80 grame.
Modul de preparare
Taie carnea de porc în bucăți de mărime medie. Este mai bine să iei carne cu puțină grăsime, deoarece mâncarea va fi mai gustoasă. Adaugă ceapa, tăiată în rondele, muștarul și boabele de muștar, oțetul de miere, sarea și piperul. Se amestecă și se lasă la marinat 15-20 de minute.
Într-un recipient separat, amestecă cartofii tăiați grosier, morcovii și dovleceii. Se adaugă sare, piper și oregano. Trimite carnea marinată la legume și amestecă. Acum a venit momentul să transferi carnea cu legumele într-o pungă pentru cuptor. În pungă se mai pune o bucată de unt. Leagă punga cu legume și carne și da-o în cuptorul încins la 180 de grade pentru 1 ora.
Înainte de servire se presară cu verdeață și se decorează cu legume proaspete. Toată lumea va fi mulțumită de o astfel de cină!
Apetisantă, consistentă și foarte gustos! Rețeta este bună nu doar pentru cină, ci și pentru o masă festivă, deoarece combinația de carne și legume este un câștig în toate sensurile! Poftă bună!
BONUS. Plăcintă rustică cu cartofi, brânză și șuncă: se prepară în 5 minute și este super sățioasă
Îți plac produsele de patiserie și vrei să servești un preparat cu adevărat gustos?
Ei bine, astăzi îți oferim ceva cu totul special, mai ales dacă îți place să creezi în bucătărie. Îți prezentăm rețeta unei plăcinte savuroase, cu umplutură de șuncă și cașcaval.
Plăcintă rustică cu cartofi, brânză și șuncă. Ingrediente
1 pachet de foietaj dreptunghiular,
600 grame de cartofi,
130 grame de șuncă fiartă,
130 grame de cașcaval afumat,
30 grame de parmezan ras,
60 ml lapte,
rozmarin după gust,
ulei de măsline,
sare și piper după gust.
Procedura de preparare
Cartofii se curăță de coajă, se tăie în felii de aproximativ 1-2 cm și se pun într-o oală cu apă clocotită pentru aproximativ 10 sau 12 minute. Cașcavalul afumat se taie felii foarte subțiri. Următorul pas este să întinzi aluatul de foietaj într-o tavă de copt.
Cele mai delicioase brioșe cu ciocolată sunt gata în 5 minute: rețeta simplă
Pune un strat de cartofi peste aluat. Asezonează-i cu sare, piper și rozmarin. Acoperă acest strat de cartofi cu felii de șuncă. Al treilea strat va fi de cașcaval afumat. Ultimul strat va fi din nou de cartofi. Asezonează cartofii cu sare, piper și rozmarin. La final, adăugă laptele și stropește suprafața plăcintei cu parmezan ras.
Ruladă de ciocolată, gata în cinci minute: fără făină și cu un conținut scăzut de carbohidrați
Ultimul pas este să pui plăcinta în cuptorul preîncălzit. Plăcinta se coace la 200 de grade, aproximativ douăzeci de minute. Înainte de a scoate tava din cuptor, aprinde arzătorul de sus al cuptorului pentru încă 5 minute, pentru o crustă aurie pe suprafața plăcintei. Acum poți să o scoți din cuptor și să o aduci la masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News