Urmărește emisiunea live
Doar 6% dintre lituanieni sunt de părere că 2022 a fost un an reuşit
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Fotografie de la Kat Smith: Pexels
Fotografie de la Kat Smith: Pexels
Rezultatele unui sondaj de opinie arată că doar 6% dintre locuitorii Lituaniei sunt de părere că anul 2022 a fost bun.  

Numai 6% dintre locuitorii Lituaniei sunt de părere că anul 2022 a fost pentru republică un an reuşit, o demonstrează rezultatele sondajului de opinie efectuat de compania "Baltijos tyimai", publicate astăzi de ziarul "Litovus ritas".

Anul care a trecut a fost considerat reuşit de 6% dintre respondenţi. 53% dinrte cei intervievaţi sunt de părere opusă, se arată în concluzia trasă în urma sondajului.

Mulţi respondenţi au apreciat anul 2022 ca un an mediocru. 36% dintre respondenţi consideră că succesele şi insuccesele au însoţit Lituania aproximativ în egală măsură, notează Rador.

În cadrul unui alt clasament, românii au ieșit ca fiind printre cei mai fericiți europeni, deși suntem cu un război la graniță.

Clasamentul Mondial al Fericirii -  World Happiness Report, sponsorizat de Organizaţia Naţiunilor Unite - ne clasează pe locul 28.

În 2022, țara noastră a avansat considerabil în acest clasament, semn că, după o pandemie şi un război la graniţă, plus prețurile în creștere datorită inflației, românii au învățat, se pare, să se bucure și de lucrurile mici.

Finlanda a fost desemnată, din nou, țara cea mai fericită din lume, pentru al cincilea an la rând. Statul din nordul Europei primește acest titlu, cu un scor de aproape 8 puncte din 10.

Deținătoarea locului 1, Finlanda, este urmată în top de Danemarca, Islanda și Elveția, iar în top 10 se mai află și Israel sau Norvegia.

Ţările care au înregistrat cele mai mari progrese în clasament au fost Serbia, Bulgaria şi România. Ţările cel mai prost clasate sunt Liban, Venezuela şi Afganistan, conform „World Happiness Report”  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel