Doar 38% dintre alegători cred că Biden va mai fi în viață la finalul unui al doilea mandat. Mai mult de o treime o văd pe Kamala Harris președinte în ianuarie 2029
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Doar 38% dintre votanți cred că președintele Joe Biden va mai fi în viață la sfârșitul unui nou mandat.

Conform unui sondaj exclusiv pentru DailyMail, doar 38% dintre votanți cred că președintele Joe Biden va mai fi în viață la sfârșitul unui nou mandat de patru ani.

Acest lucru înseamnă că vicepreședintele Kamala Harris are la fel de multe șanse să ocupe funcția supremă ca Biden în ianuarie 2029, dacă tot el va fi reales.

Rezultatele arată cum vârsta președintelui în vârstă de 81 de ani va fi un factor important pe 5 noiembrie, când alegătorii vor alege comandantul suprem pe care îl vor pentru următorii patru ani.

Donald Trump, rivalul său republican, este cu doar patru ani mai tânăr, dar alegătorii au mai puține îndoieli în legătură cu acesta.

"Percepția că este prea bătrân alimentează sentimentul că este prea slab, iar aceasta este o problemă majoră pentru el în luna noiembrie"

Rezultatele arată modul în care republicanii și democrații vor trebui să cântărească nu doar alegerea președintelui, ci și să ia în considerare cine ar putea să intervină în cazul în care o stare de sănătate precară - sau mai rău - îl va incapacita pe liderul lumii libere.

"Alegătorii cred că Biden este prea bătrân", a declarat James Johnson, cofondator al J.L. Partners, cel care a realizat sondajul.

"Dificultatea pentru Biden este că părerile despre el nu se formează prin evenimente precum discursul său despre Starea Uniunii - pe care oamenii care l-au văzut înflăcărat - ci prin consumul sutelor de clipuri virale de pe rețelele de socializare în care Biden se împiedică și se bâlbâie", spune James Johnson.

"Percepția că este prea bătrân alimentează sentimentul că este prea slab, iar aceasta este o problemă majoră pentru el în luna noiembrie. Sincer, ei cred că nu este la înălțimea funcției - și asta face ca realegerea sa să fie o sarcină mult mai dificilă", a mai adăugat Johnson.

Biden ar avea 86 de ani la sfârșitul unui al doilea mandat, conform Daily Mail. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel