Data publicării:
Doar 3.200 de tigri mai trăiesc în sălbăticie
Doar 3.200 de tigri mai trăiesc în sălbăticie în prezent, cel mai scăzut număr înregistrat vreodată, în timp ce în urmă cu un secol erau peste 100.000 de exemplare, avertizează Fondul Mondial pentru Natură (WWF) pe site-ul său, cu prilejul aniversării marți a Zilei Mondiale a Tigrului.
Cifrele semnifică o scădere cu 97% a numărului de tigri într-un secol și WWF atrage atenția că, dacă nu se face nimic pentru a remedia situația, aceste animale vor fi condamnate la extincție nu din cauze naturale, ci din cauza vânătorii excesive și a lipsei măsurilor de conservare și protecție, notează Agerpres.
Braconajul este amenințarea imediată pentru tigrii aflați în sălbăticie. Aceste feline mari sunt foarte apreciate pentru utilitatea lor în medicina tradițională. Fiecare parte a corpului unui tigru, de la mustăți la coadă, este comercializată pe piețe ilegale pentru producerea de medicamente prescrise în medicina asiatică. În ultimii 14 ani, au fost confiscați 1.590 de tigri uciși pentru a fi transformați în medicamente.
WWF afirmă că deține date privind populațiile de tigri din India, Nepal și Rusia, dar că nu cunoaște numărul exact al exemplarelor care trăiesc în libertate în Birmania, Cambodgia, China, Indonezia, Laos, Malayezia și Thailanda, notează EFE.
Organizația de conservare a faunei, cu sediul în Elveția, a făcut apel la aceste țări să contabilizeze numărul tigrilor care trăiesc pe teritoriul lor pentru a-i putea proteja. WWF vrea să ajute țările la activitățile de prezervare a speciei și intenționează să dubleze numărul tigrilor aflați în libertate, până în anul 2022, însă pentru aceasta are nevoie de colaborarea guvernelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News