DNA: Trimis în judecată pentru mită. Și-a recunoscut faptele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Un funcţionar de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Târgu Mureş al DNA sub acuzaţia de luare de mită, informează Direcţia Naţională Anticorupţie, într-un comunicat transmis miercuri. 

E acuzat că, în cursul lunii martie 2019, cu ocazia unui control ce se desfăşura la o societate comercială, a pretins cu titlu de mită de la un om de afaceri, martor în cauză, suma de 1.000 de euro, pentru a favoriza firma respectivă, în sensul de a nu propune efectuarea unei inspecţii fiscale privind activitatea desfăşurată de agentul economic pe ultimii cinci ani.

În acest context, pe 14 martie 2019, referentul superior de la DGFP Braşov a primit în parcarea unui complex comercial de la omul de afaceri suma de 4.700 de lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, precizează sursa citată. Funcţionarul şi-a recunoscut faptele, astfel încât procurorii anticorupţie au sesizat instanţa cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei.

'În prezenţa avocatului său, a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani şi interzicerea pe o perioadă de 3 ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a unor drepturi', se arată în comunicatul DNA.

Dosarul de urmărire penală, împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei, a fost trimis la Tribunalul Mureş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel