Data publicării:

DNA, precizări privind Proiectul “Combaterea criminalității și a corupției”

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Care este stadiul proiectului derulat de DNA, finanțat de mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la posibile nereguli în cazul procedurii de achiziție publică derulate de Direcția Națională Anticorupție în cadrul Proiectului “Combaterea criminalității și a corupției”, proiect finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Una din procedurile de achiziție derulate de către Direcția Națională Anticorupție în cadrul Proiectului finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 s-a finalizat prin încheierea unui contract la 26.10.2020 cu SC ASSECO SEE SRL.
La data de 06.07.2023 procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție a adresat Curții de Conturi o solicitare de verificare a modalității în care s-au respectat dispozițiile legale în procedurile de achiziție.


La acest moment, procedura de auditare nu a fost finalizată, Direcția Națională Anticorupție având obligația de a păstra confidențialitatea până la finalizarea acesteia.
După definitivarea concluziilor cu privire la constatările misiunii de audit vizând legalitatea procedurii și eventualele responsabilități, Direcția Națională Anticorupție va informa cu privire la măsurile stabilite la nivel intern.


Conducerea Direcției Naționale Anticorupție subliniază încă odată că asigurarea respectării legalității, transparenței și tratamentului egal în procedurile de achiziție pe care le-a derulat sau le derulează sunt principii fundamentale în desfășurarea activității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel