DNA, precizări despre perchezițiile la Jandarmerie. Dosar privind infracțiuni de corupție săvârșite de militari
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
DNA a făcut precizări despre perchezițiile efectuate marți, 13 aprilie 2021, într-un dosar ce vizează jandarmi. 

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2021.

În cursul zilei de 13 aprilie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, s-au efectuate percheziții domiciliare în 10 locații situate în municipiul București și județele Iași, Vaslui și Giurgiu, dintre care trei sunt sedii ale unor instituții publice.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Inspectoratului General al Poliției Române și al Direcției Generale Anticorupție.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.” a anunțat DNA. 

Precizările Jandarmeriei Române

Vizată a fost Jandarmeria Română și se pare că modul cum au fost efectuate avansările în instituție. Jandarmeria Română a confirmat, marți, efectuarea unor percheziţii ale procurorilor la mai multe sedii, în legătură cu organizarea unui concurs de trecere în corpul ofiţerilor.

"Confirmăm efectuarea unor acte procedurale, sub coordonarea procurorului de caz, la mai multe sedii ale unităţilor de Jandarmerie. Instituţia noastră este prima interesată în clarificarea tuturor suspiciunilor legate de organizarea unui concurs de trecere în corpul ofiţerilor şi va pune la dispoziţia organelor abilitate toate datele şi documentele solicitate", a transmis Biroul de presă al Jandarmeriei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel