Update/ DNA, percheziţii la Primăria Sectorului 3 şi la mai multe domicilii din Ilfov
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 01 feb 2023, 11:07
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Procurorii DNA ar fi descins la Primăria Sectorului 3, dar şi la alte domicilii din Bucureşti şi Ilfov. 

Update: Preşedintele USR Sector 3, Lucian Judele, care este şi viceprimar al Sectorului 3, anunţă că DNA efectuează percheziţii la sediul Primăriei Sectorului 3, la Direcţia de Urbanism şi la sediul a 17 societăţi care îşi desfăşoară activitatea "ilegal" pe lângă malul Dâmboviţei.

Precizările vin după ce DNA a anunţat miercuri că procurorii săi efectuează percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov într-un dosar privind emiterea unor acte administrative de către autorităţile administrativ - teritoriale. Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că percheziţii au loc şi la sediul Primăriei Sectorului 3 din Capitală.

"Chiar în acest moment DNA efectuează percheziţii la sediul Primăriei Sectorului 3, la Direcţia de Urbanism şi la sediul celor 17 societăţi care îşi desfăşoară activitatea ilegal pe lângă malul Dâmboviţei. Lucrurile pe care le-am semnalat ca viceprimar al Sectorului 3, lucruri de care primarul Negoiţă a refuzat în mod activ să se ocupe, sunt acum în atenţia justiţiei! Dacă DNA este aici, ar fi cazul să se intereseze şi de terasele care urmează să fie construite pe locul în care, în 2021, s-au stins din viaţă 2 muncitori", scrie Lucian Judele, pe Facebook.

El îşi exprimă speranţa că intervenţia DNA va duce la închiderea teraselor care au "sugrumat tot spaţiul pietonal" de pe lângă malul Dâmboviţei, Piaţa Alba Iulia şi Bulevardul Decebal. Liderul USR Sector 3 menţionează că, în urma sesizărilor, singura acţiune pe care a luat-o Primăria Sectorului 3 împotriva acestor societăţi a fost să sancţioneze cu o "sumă modică terasele, care şi-au continuat apoi activitatea în mod ilegal". El ataşează şi adresele transmise de către Primărie în baza legii 544/2001 şi în care se precizează că au fost aplicate amenzi în valoare de 38.500 de lei pentru 23 de societăţi de pe Bulevardul Decebal, pentru lucrări de construcţii neautorizate.

"Pentru bunul mers al acţiunii de justiţie pun la dispoziţie un document în care tocmai Primăria recunoaşte că nu a emis autorizaţii de construcţie pentru terasele percheziţionate astăzi sau pentru terasele de pe Bulevardul Decebal. Vorbim despre câteva sute de metri pătraţi de terase amplasate ilegal. Sper că intervenţia DNA va duce la închiderea teraselor care au sugrumat tot spaţiul pietonal de pe lângă malul Dâmboviţei, Piaţa Alba Iulia şi Bulevardul Decebal. Singura acţiune pe care a luat-o Primăria Sectorului 3 împotriva acestor societăţi, deşi atât presiunea noastră, cât şi presiunea societăţii civile au existat mereu, a fost să sancţioneze cu o sumă modică terasele, care şi-au continuat apoi activitatea în mod ilegal. Justiţia trebuie să-şi facă datoria şi e responsabilitatea noastră, a tuturor, să protejăm această instituţie atunci când se amestecă în treburile baronilor", menţionează Lucian Judele.

- ştirea iniţială - 

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2015-2021, în legătură cu emiterea unor acte administrative de către autoritățile administrativ - teritoriale.

În cursul zilei de 01 februarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 17 locații, situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", arată DNA într-un comunicat de presă.

Conform Digi24, ar fi vorba de eliberarea unor autorizaţii de construire pentru terase de lux, iar instituţia publică la care a avut loc descinderea ar fi Primăria Sectorului 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?